Ενημέρωση μαθητών στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Χελώνας (23/5)

Ο Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα & υγροτόπου Μουστού τιμά και φέτος τις χελώνες, διοργανώνοντας επισκέψεις Σχολείων στην προστατευόμενη περιοχή, θεματικές παρουσιάσεις στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης που λειτουργεί αλλά και επισκέψεις περιβαλλοντικής ενημέρωσης εντός των σχολικών αιθουσών. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα & υγροτόπου Μουστού τιμά και φέτος τις χελώνες, διοργανώνοντας επισκέψεις Σχολείων στην προστατευόμενη περιοχή, θεματικές παρουσιάσεις στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης που λειτουργεί αλλά και επισκέψεις περιβαλλοντικής ενημέρωσης εντός των σχολικών αιθουσών. 

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Χελώνας (23/5) ξεκίνησε πριν από 13 χρόνια στις ΗΠΑ, με στόχο την ενημέρωση του ευρέως κοινού αλλά και την ευαισθητοποίησή του γύρω από τις δυσκολίες/απειλές που αντιμετωπίζει η χελώνα με αποτέλεσμα κάποια από τα είδη της να απειλούνται με εξαφάνιση!

Οι επισκέψεις περιβαλλοντικής ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκαν φέτος, αφορούσαν στην προβολή της παρουσίασης με τίτλο «Χελώνες, οι απόγονοι των δεινοσαύρων» επισημαίνοντας τις απειλές και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι χελώνες παντός είδους, μεταξύ άλλων και από τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Η παρουσίαση αυτή μέσω πλούσιου οπτικοακουστικού υλικού, διαμορφώθηκε ειδικά σε απλή και εύληπτη γλώσσα, προκειμένου οι μαθητές να γνωρίσουν περισσότερα για τα διάφορα είδη χελωνών που απαντούν στην προστατευόμενη περιοχή (χερσαίες, θαλάσσιες και των γλυκών νερών), τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα για την αναγνώρισή τους, τις συνήθειές τους, καθώς και για την προστασία τους από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

forygrchelonas2

Το φετινό πρόγραμμα διαμορφώθηκε ως ακολούθως:
 22 Μαΐου 2015 Επίσκεψη περιβαλλοντικής ενημέρωσης στο 1ο Νηπιαγωγείο Άστρους (19 μαθητές),
 26 Μαΐου 2015 Επίσκεψη περιβαλλοντικής ενημέρωσης της Α’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Λεωνιδίου (30 μαθητές) στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Άστρους και στην προστατευόμενη περιοχή του υγροτόπου Μουστού,
 27 Μαΐου 2015 Επίσκεψη περιβαλλοντικής ενημέρωσης στο 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Πόρτο Χελίου (58 νήπια) και στο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Χελίου (28 μαθητές). Η επίσκεψη αυτή συνδυάστηκε με το πρόγραμμα περιβαλλοντικής αγωγής που υλοποιείται παράλληλα από τα Σχολεία αυτά και ολοκληρώθηκε με την προβολή δεύτερης παρουσίασης για τα φίδια του Πάρνωνα.

Ο Φορέας Διαχείρισης προγραμματίζει εντός της θερινής περιόδου, την επανένταξη στο θαλάσσιο περιβάλλον του Αργολικού Κόλπου μιας χελώνας του είδους Καρέτα (Caretta caretta) σε συνεργασία με τον Σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΤΑΚΤΙΚΗ ΜΕΙΚΤΗ συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας Δευτέρα 27 Ιουλίου 2026

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας συγκαλείται σε τακτική μεικτή συνεδρίαση τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2026, στις 19:00. Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στην αίθουσα «Χρήστος Ευθυμίου» του Ιδρύματος «Μνήμη Αγγελικής & Λεωνίδα Ζαφείρη» και παράλληλα μέσω τηλεδιάσκεψης, σε συμμόρφω

Έκθεση παραδοσιακών φορεσιών στο Πνευματικό Κέντρο Τροπαίων

Η έκθεση παραδοσιακών φορεσιών φιλοξενείται στο Πνευματικό Κέντρο Τροπαίων από τις 5 έως τις 25 Αυγούστου. Ανακαλύψτε την πλούσια ιστορία της Γορτυνίας και του 1821.
00:03:56

Συναυλία με τον Πάνο Βλάχο στο Ελαιοχώρι

Το Ελαιοχώρι αποτέλεσε τον τόπο διεξαγωγής μουσικής εκδήλωσης με τη συμμετοχή του καλλιτέχνη Πάνου Βλάχου. Η συναυλία εντάχθηκε στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων της περιοχής, συγκεντρώνοντας κοινό που παρακολούθησε το πρόγραμμα του τραγουδοποιού. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πάνος Βλάχος πα
00:22:47

Εγκαίνια στο Κέντρο Προβολής Σιδηροδρομικής & Ελαιοκομικής Ιστορίας στο Ελαιοχώρι

Πραγματοποιήθηκαν στο Ελαιοχώρι τα εγκαίνια του Κέντρου Προβολής Σιδηροδρομικής και Ελαιοκομικής Ιστορίας, ενός νέου χώρου που στοχεύει στη διάσωση και ανάδειξη της τοπικής κληρονομιάς. Το έργο αποτελεί καρπό προσπαθειών για την καταγραφή και την παρουσίαση της ιστορικής διαδρομής δύο κεντρικών πυλώ