Μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις 180 υπαλλήλων στο ΥπΑΑΤ

Με υπογραφή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρου Αραχωβίτη, προωθήθηκε στο ΑΣΕΠ (Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού – Ανεξάρτητη Αρχή) η πρόσληψη 180 υπαλλήλων στο ΥπΑΑΤ, οι 13 εκ των οποίων θα προσληφθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπουργείου Υγείας περί ΑΜΕΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με υπογραφή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρου Αραχωβίτη, προωθήθηκε στο ΑΣΕΠ (Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού – Ανεξάρτητη Αρχή) η πρόσληψη 180 υπαλλήλων στο ΥπΑΑΤ, οι 13 εκ των οποίων θα προσληφθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπουργείου Υγείας περί ΑΜΕΑ.

Ο Υπουργός δήλωσε σχετικά: «Με τις προσλήψεις αυτές αρχίζουμε την αντίστροφη πορεία από αυτήν που χαράχτηκε από την εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, οι οποίες δυστυχώς επανέρχονται σήμερα στον δημόσιο διάλογο.»

Η κατάσταση που δημιουργήθηκε από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές στο Υπουργείο ήταν:

  • Άνω του 30% των υπαλλήλων έχει θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης

  • Το 38% των υπηρετούντων υπαλλήλων έχει ηλικία άνω των 50 ετών.

  • Οι υπάλληλοι ηλικίας 31-40 ετών αποτελούν ποσοστό χαμηλότερο του 6% του συνόλου.

  • Δεν υπάρχει κανείς υπάλληλος ηλικίας κάτω των τριάντα ετών

Το έργο του ΥπΑΑΤ είναι κατ’ εξοχήν παραγωγικό, αναπτυξιακό και ελεγκτικό. Αφορά 650.000 αγρότες-κτηνοτρόφους, 16.000 αλιείς και παρεχόμενες υπηρεσίας σε όλη την επικράτεια (στεριά, εσωτερικά ύδατα και θάλασσα).

Γι’ αυτό, με τις εν λόγω προσλήψεις, 125 γεωτεχνικοί (45 Γεωπόνοι, 46 Κτηνίατροι και 23 Ιχθυολόγοι) αλλά και 10 ΤΕ Γεωπονικού, 6 ΠΕ πληροφορικής και άλλες ειδικότητες έρχονται να αναβαθμίσουν το σημαντικό αυτό έργο.

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πως αμείβεται η εορτή της 28ης Οκτωβρίου

Η ΓΣΕΕ ενημερώνει ότι οι εργαζόμενοι που θα απασχοληθούν την 28η Οκτωβρίου, υποχρεωτική αργία, δικαιούνται προσαύξηση 75%, ενώ η αμοιβή όσων δεν εργαστούν εξαρτάται από το σύστημα και τον τρόπο πληρωμής τους.

Η 21η Γιορτή Κάστανου 2026 έρχεται στην Άρνα – Ένα τριήμερο γεμάτο γεύσεις, παράδοση και διασκέδαση – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Η 21η Γιορτή Κάστανου θα πραγματοποιηθεί στην Άρνα του Δήμου Σπάρτης από τις 30 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου 2026, με υπαίθρια αγορά, μουσικές εκδηλώσεις, χορούς και παραδοσιακό γλέντι.

Το Παράλιο Άστρος υποδέχεται το 16ο Catamarans Cup – Συνάντηση ιστιοπλοΐας και φιλοξενίας στη Βόρεια Κυνουρία

Το Γραφείο Δημάρχου Άστρους Κυνουρίας παραθέτει τα στοιχεία επικοινωνίας του, μεταξύ των οποίων τηλέφωνα, ηλεκτρονική διεύθυνση και τον ιστότοπο του Δήμου.

Μ. Σιάνη – Ντέϊβις: «Στόχος του συγγραφέα είναι να πετύχει στο να κάνει τον αναγνώστη να θεωρήσει αληθινό το επινοημένο»

Το Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων είχε τη χαρά να συνομιλήσει...