Ξεκινά η δομή στήριξης επιχειρήσεων από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης

Συγκροτήθηκε σε σώμα η Επιτελική Δομή Στήριξης Επιχειρήσεων (ΕΔΣΕ) θέτοντας σε λειτουργία τον νέο θεσμό ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας που εισήγαγε με νομοθετική του πρωτοβουλία το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συγκροτήθηκε σε σώμα η Επιτελική Δομή Στήριξης Επιχειρήσεων (ΕΔΣΕ) θέτοντας σε λειτουργία τον νέο θεσμό ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας που εισήγαγε με νομοθετική του πρωτοβουλία το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Η ΕΔΣΕ θα εποπτεύει ένα δίκτυο Δομών Στήριξης Επιχειρήσεων στα κατά τόπους Επιμελητήρια της χώρας και στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ). Το δίκτυο αυτό στοχεύει στον πυρήνα των αναγκών της επιχειρηματικής βάσης της Ελλάδας, καθώς φυσικοί αποδέκτες των υπηρεσιών του είναι επιχειρήσεις που επιθυμούν να υλοποιήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια και να ενισχύσουν το δυναμισμό τους, ιδιαίτερα οι  μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την κρίση και αναζητούν λύσεις για τη βιωσιμότητα και τη μεγέθυνσή τους.

Στην πρώτη συνεδρίαση της ΕΔΣΕ, παρουσία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Γιάννη Δραγασάκη συμμετείχαν οι Γενικοί Γραμματείς, Στρατηγικών & Ιδιωτικών Επενδύσεων Λόης Λαμπριανίδης, ΕΣΠΑ Παναγιώτης Κορκολής, Βιομηχανίας Απόστολος Μακρυκώστας, Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Σωτήρης Μασγανάς, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ Γιώργος Καββαθάς, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος  Καρανίκας, η Διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης Εύη Σαχίνη, καθώς και εκπρόσωποι των ΙΜΕ/ΓΣΕΒΕΕ και ΙΝΕΜΥ/ΕΣΕΕ.

Στη συνάντηση συζητήθηκε  ο προγραμματισμός των ενεργειών για τη δημιουργία και ομαλή έναρξη λειτουργίας του Δικτύου Δομών Στήριξης Επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα. Στο πλαίσιο ενός άμεσου σχεδίου δράσης, συζητήθηκε ο τρόπος αξιοποίησης της εμπειρίας που διαθέτουν τα επιστημονικά ινστιτούτα ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ και ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ σε επιμέρους τομείς ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και η πορεία διαμόρφωσης της ψηφιακής πλατφόρμας που θα αναπτύξει το ΕΚΤ, μέσω της οποίας θα παρέχεται οργανωμένη πληροφόρηση και υπηρεσίες υποστήριξης των επιχειρήσεων.

Επίσης, συζητήθηκαν τα αναγκαία τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που πρέπει να διαθέτει το ανθρώπινο δυναμικό που θα στελεχώσει τις κατά τόπους Δομές Στήριξης Επιχειρήσεων, οι αναγκαίες ενέργειες προετοιμασίας των Επιμελητηρίων για την υλοποίηση του δικτύου, καθώς και το θέμα της επικοινωνιακής στρατηγικής και της ταυτότητας του θεσμού για την ενημέρωση της αγοράς και γενικότερα του οικονομικού και κοινωνικού συστήματος.

Στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΔΣΕ, που αναμένεται σύντομα, πρόκειται να ληφθούν νέες αποφάσεις για την επίσπευση των αναγκαίων δράσεων σταδιακής ανάπτυξης του Δικτύου Δομών, προκειμένου να καταστεί δυνατή η έγκαιρη και αποτελεσματική λειτουργία του θεσμού. 

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου