Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την Ηλεκτρονική σύσταση νέων επιχειρήσεων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύμφωνα με ενημέρωση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την Ηλεκτρονική σύσταση νέων επιχειρήσεων. Μέσω του ηλεκτρονικού τους υπολογιστή μπορούν πλέον να συστήσουν την επιχείρησή τους και οι Έλληνες, καθώς τέθηκε σε εφαρμογή η Ηλεκτρονική Υπηρεσία Μίας Στάσης (e-ΥΜΣ).

Στην e-ΥΜΣ, η σύσταση εταιρείας πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους, με τη χρήση εξειδικευμένης ψηφιακής πλατφόρμας, μέσω του διαδικτυακού τόπου του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (https://eyms.businessportal.gr).

Ηλεκτρονικά, ωστόσο, θα πρέπει να κατατεθούν και τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά που προβλέπονται από το νόμο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία Μίας Στάσης συστήνονται μόνο εταιρείες οι οποίες χρησιμοποιούν το πρότυπο καταστατικό που προβλέπεται στο άρθρο 9 του ν. 4441/2016 και στην υπουργική απόφαση 31637/ 2017 (Β΄928).

Το πρότυπο καταστατικό υπογράφεται από τους ιδρυτές της επιχείρησης ηλεκτρονικά.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αποκατάσταση και καθαρισμός ποταμών και ρεμάτων στην Ερμιονίδα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες αποκατάστασης και καθαρισμού...

Δημήτρης Πτωχός: «Νέες χρηματοδοτικές ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις στις περιοχές Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης»

Στις δυνατότητες που ανοίγονται για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ