Στις 18 Μαΐου 2016 ανοίγει το πρώτο σχολείο τουρισμού στο Ναύπλιο

Το Σχολείο Τουρισμού είναι μια εθελοντική δράση που γεννήθηκε από την ανάγκη αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος της Αργολίδας και υλοποιείται χάρη στο μεράκι μιας ομάδας ανθρώπων ασχολούμενων με τον τουρισμό και την ευγενική υποστήριξη του ΔΟΠΠΑΤ του Δήμου Ναυπλιέων. Τον ερεθισμό τον έδωσε το σχολείο τουρισμού που ήδη λειτουργεί στην Καλαμάτα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Σχολείο Τουρισμού είναι μια εθελοντική δράση που γεννήθηκε από την ανάγκη αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος της Αργολίδας και υλοποιείται χάρη στο μεράκι μιας ομάδας ανθρώπων ασχολούμενων με τον τουρισμό και την ευγενική υποστήριξη του ΔΟΠΠΑΤ του Δήμου Ναυπλιέων. Τον ερεθισμό τον έδωσε το σχολείο τουρισμού που ήδη λειτουργεί στην Καλαμάτα.

«Με έντονη τη διαπίστωση της έλλειψης προγραμμάτων διά βίου εκπαίδευσης και κατάρτισης, αλλά και του ενδιαφέροντος από τη μεριά μιας ομάδας εργαζομένων στο χώρο του τουρισμού, βάλαμε μπροστά το σχέδιο της λειτουργίας του σχολείου τουρισμού που θα προσφέρει στους επαγγελματίες και εργαζομένους στον χώρο, αλλά και στους σπουδαστές σχολών τουριστικής κατεύθυνσης, διαρκή επιμόρφωση κι ενημέρωση. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για αυτούς τους ανθρώπους, που απασχολούνται σε τουριστικές επιχειρήσεις και καταστήματα να εκπαιδευτούν σωστά. Και όταν μιλάμε για εκπαίδευση εννοούμε από το απλό και καθημερινό κομμάτι της συμπεριφοράς, μέχρι το πιο εξειδικευμένο, όπως η προώθηση των τοπικών προϊόντων. Ο Δήμος Ναυπλιέων μπορεί με τις ομορφιές του να προσελκύσει επισκέπτες, αλλά το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του είναι οι άνθρωποι, οι οποίοι πρέπει να γίνουν ανταγωνιστικοί μέσα από τη γνώση», δήλωσε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος, στη συνέντευξη τύπου, που δόθηκε σήμερα Μεγάλη Τετάρτη, για την ανακοίνωση της λειτουργίας του. Ο κύριος Κωστούρος, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την πίστη του, στο νέο αυτό, εγχείρημα του ΔΟΠΠΑΤ, το οποίο ελπίζει, και να καθιερωθεί.

«Με την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, επιτυγχάνεται η εκπαίδευση, η κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού, που αποτελεί την σημαντικότερη παράμετρο στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών των τουριστικών επιχειρήσεων» δήλωσε η υπεύθυνη του προγράμματος κυρία Βασιλική Κονδυλάρου, η οποία εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την ανταπόκριση, καθώς σύμφωνα με τα όσα είπε, «οι αιτήσεις για συμμετοχή στην διοργάνωση υπερβαίνουν ήδη τις προσδοκίες μας».

Το πρώτο κουδούνι του 1ου σχολείου Τουρισμού θα χτυπήσει στο Ναύπλιο, στις 18 και 19 Μαΐου 2016, στο χώρο τέχνης «Φουγάρο», υπό την αιγίδα του ΔΟΠΠΑΤ του Δήμου Ναυπλιέων.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι φωνές της Τρίπολης τραγουδούν Στέλιο Καζαντζίδη σε μια μουσική βραδιά στην πλατεία Άρεως

Στην πλατεία Άρεως της Τρίπολης πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο του Στέλιου Καζαντζίδη. Η βραδιά περιελάμβανε ερμηνείες γνωστών λαϊκών τραγουδιών από το ρεπερτόριο του καλλιτέχνη, οι οποίες παρουσιάστηκαν από τοπικά μουσικά σχήματα και ερμηνευτές της περιοχής. Η εκδήλωση συγκέν

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης