Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού ερεισμάτων και πρανών του οδικού δικτύου στην Ερμιονίδα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ολοκλήρωσε τις εργασίες καθαρισμού ερεισμάτων και πρανών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ερμιονίδας, στο πλαίσιο του προγράμματος τακτικής συντήρησης και αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας. Οι παρεμβάσεις περιλάμβαναν την απομάκρυνση αυτοφυούς βλάστησης, χόρτων, θάμνων και λοιπών υλικών που περιορίζουν την ορατότητα των οδηγών και δυσχεραίνουν την ασφαλή κυκλοφορία. Παράλληλα, συμβάλλουν στον περιορισμό του

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ολοκλήρωσε τις εργασίες καθαρισμού ερεισμάτων και πρανών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ερμιονίδας, στο πλαίσιο του προγράμματος τακτικής συντήρησης και αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας.

Οι παρεμβάσεις περιλάμβαναν την απομάκρυνση αυτοφυούς βλάστησης, χόρτων, θάμνων και λοιπών υλικών που περιορίζουν την ορατότητα των οδηγών και δυσχεραίνουν την ασφαλή κυκλοφορία. Παράλληλα, συμβάλλουν στον περιορισμό του κινδύνου εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο.

Οι εργασίες υλοποιήθηκαν μέσω εργολαβίας, σύμφωνα με τον προγραμματισμό των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, με στόχο τη διατήρηση ενός ασφαλούς, λειτουργικού και προσβάσιμου οδικού δικτύου για κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αργολίδας, Βασίλης Σιδέρης, δήλωσε:

«Η ασφάλεια των πολιτών και η προστασία των τοπικών κοινωνιών αποτελούν σταθερή και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας. Με σχέδιο, προγραμματισμό και συνέπεια συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις συντήρησης και καθαρισμού του οδικού δικτύου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον καθαρισμό ρείθρων, οχετών, πρανών και ερεισμάτων, καθώς και στην απομάκρυνση βλάστησης, φερτών υλικών και απορριμμάτων.

Στόχος μας είναι να προλαμβάνουμε προβλήματα, να περιορίζουμε τους κινδύνους, να βελτιώνουμε την ορατότητα και να διασφαλίζουμε καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες μετακίνησης για όλους.

Οι παρεμβάσεις μας συνεχίζονται με συνέπεια και σε κάθε σημείο του οδικού δικτύου όπου υπάρχει ανάγκη, με γνώμονα την καθημερινή ασφάλεια των πολιτών και τη βελτίωση των υποδομών της Αργολίδας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς Κατάσταση Συναγερμού για την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2026 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για αύριο, Πέμπτη 13 Αυγούστου 2026, προβλέπεται ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς – Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5), καθώς και πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ειδικότερα, προβλέπεται: Ακραίος κίνδυνος

Νέα βήματα για αντιπλημμυρικά έργα και οδικές υποδομές από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σημαντικά βήματα για τη δρομολόγηση νέων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, αποκατάστασης ζημιών και ενίσχυσης των υποδομών έγιναν στην Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου, με αποφάσεις που ανοίγουν τη διαδικασία για νέες παρεμβάσεις σε Λακωνία, Κορινθία και Μεσσηνία. Ειδικότερα, ξεκινά η διαδικασία για την ένταξη δύο έργων συνολικού προϋπολογισμού 1,6 εκατ. ευρώ, τα οποία αφορούν την αποκατάσταση ζημιών από