“Ζωές κομμένες στα δύο” στον Δήμο Άργους – Μυκηνών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Επιτροπή Μνήμης Νέας Κίου, του ∆ήμου Άργους-Μυκηνών, παρουσιάζει τη δράση “Ζωές κομμένες στα δύο”, του Εκπαιδευτικού ∆ικτύου “Αθηνά”, για το 1922, τη Μικρασιατική Καταστροφή και τους πρόσφυγες, που υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο ερευνητής και σκηνοθέτης Μάρκος Χαρίτος, θα παρουσιάσει το κόμικ “Ζωές κομμένες στα δύο”.

Θα μιλήσουν: Ο ιστορικός Βλάσης Αγτζίδης, ∆ιδάκτωρ Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα “Το ιστορικό πλαίσιο της Μικρασιατικής Καταστροφής” και ο ιστορικός Μιχάλης Βαρλάς, με θέμα “Κίος: Από την ανάμνηση στην ιστορία”.

Κατά την εκδήλωση θα γίνει δωρεάν διανομή αντιτύπων του κόμικ και θα προβληθεί η συλλογή φωτογραφιών και ντοκουμέντων με θέμα “Τα πρόσωπα της Ιωνίας”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, στο Λαογραφικό Μουσείο Νέας Κίου και η είσοδος είναι ελεύθερη.

∆ιοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Κίου, με την υποστήριξη της

ΚΕ∆ΑΜ και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνέντευξη τύπου για το θέμα του νερού παραχώρησε ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης

 Ο Δήμαρχος ανέπτυξε δύο κύριους άξονες, τις υπερκαταναλώσεις και τους μεγαλοοφειλέτες.           Το φαινόμενο των υπερκαταναλώσεων παρατηρείται κυρίως σε κάποια χωριά και λιγότερο στην πόλη της Κορίνθου, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Δήμαρχος « Είναι αδιανόητο ο Δήμος να μην ποτίζει δημοτικούς κήπους και γκαζόν για να εξοικονομούμε νερό από την ύδρευση και να βλέπουμε ασύστολη

Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020 στην Ανάπτυξη της Πελοποννήσου»

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος Πελοπόννησος 2021-2027 σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020 στην Ανάπτυξη της Πελοποννήσου» και στόχο την ενημέρωση φορέων και πολιτών για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020, την συμβολή του στην ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και τις προοπτικές

Προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση του Δήμου Γορτυνίας λόγω Υψηλού Κινδύνου Πυρκαγιάς 

Ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στο Δήμο Γορτυνίας είναι υψηλός (κατηγορία κινδύνου 3) για αύριο Σάββατο 22 Ιουνίου, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδόθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.Σε ισχύ είναι η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αρκαδίας κ. Κώστα Μανδρώνη, για την προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση και περιοχές Natura, σύμφωνα με την

Ανακοίνωση σχετικά με την Λαϊκή Αγορά Κορίνθου

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [192.82 KB] The post Ανακοίνωση σχετικά με την Λαϊκή Αγορά Κορίνθου appeared first on .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο