Εντάχθηκε η πράξη «Ολοκληρωμένη διαχείριση δικτύων ύδρευσης στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με απόφαση του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ και ΤΑ εντάχθηκε η πράξη «Ολοκληρωμένη διαχείριση δικτύων ύδρευσης στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας» με Κωδικό ΟΠΣ 5201762 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Κύριος του έργου είναι η Δ.Ε.Υ.Α. Βόρειας Κυνουρίας και Φορέας Υλοποίησης είναι Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, όπως προβλέπει η προγραμματική σύμβαση που υπογράφτηκε μεταξύ των δύο μερών.

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής και ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 3.281.883,20 €.

Το έργο αφορά σε:

  • Προμήθεια και εγκατάσταση οικιακών υδρομέτρων, συνδεδεμένων με ασύρματο μεταδότη.
  • Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος ασύρματου σταθερού δικτύου για την online μετάδοση των μετρήσεων οικιακών υδρομέτρων.
  • Προμήθεια και εγκατάσταση εξειδικευμένου λογισμικού συγκέντρωσης, καταγραφής και διαχείρισης των μετρήσεων οικιακών υδρομέτρων,
  • Προμήθεια και εγκατάσταση ειδικής πλατφόρμας για διαχείριση και επεξεργασία δεδομένων έξυπνων μετρητών.
  • Ανάπτυξη εφαρμογών (App) έξυπνων κινητών τηλεφώνων για την ενημέρωση τελικών καταναλωτών.
  • Προμήθεια και εγκατάσταση λογισμικού για διαχείριση του σταθερού δικτύου επικοινωνιών
  • Εκπαίδευση προσωπικού.

Με την υλοποίηση του έργου εξασφαλίζεται η άμεση επικοινωνία παρόχου – καταναλωτή, μέσω χρήσης εφαρμογής (App) έξυπνων κινητών τηλεφώνων, με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, την εξοικονόμηση νερού αλλά και τη βελτίωση της εισπραξιμότητας του Κυρίου του Έργου (ΔΕΥΑΒΚ).

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με την ένταξη της παραπάνω πράξης καθώς βελτιώνει σημαντικά τις υποδομές στην ύδρευση. Πρόκειται για ένα ακόμη έργο μεγάλου προϋπολογισμού, 3.281.883,20€, που σε συνδυασμό με το υπό δημοπράτηση έργο «Σύστημα τηλεμετρίας και ελέγχου διαρροών ύδρευσης Δήμου Βόρειας Κυνουρίας» από τη ΔΕΥΑ Βόρειας Κυνουρίας θα συμβάλλουν ουσιαστικά στον έλεγχο των διαρροών, στην προστασία του υδατικού αποθέματος, στην ελαχιστοποίηση της ποσότητας του κατασπαταλούμενου ύδατος και στην μείωση των λειτουργικών εξόδων. Μια καινούργια σελίδα ανοίγει για τη εύρυθμη λειτουργία της ΔΕΥΑΒΚ που οδηγεί προς τη σύγχρονη εποχή της τεχνολογίας και θα δώσει τέλος σε χρόνια προβλήματα. Στόχος όλων μας είναι μέσα από αυτό το έργο να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες προς τους καταναλωτές και να πραγματοποιηθεί βελτιστοποίηση της κατανάλωσης νερού και ενέργειας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, είχε συνάντηση, την Τρίτη 18 Ιουνίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον Δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη), τα έργα των οποίων θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι προτάσεις καλύπτουν μια σειρά δράσεων

ΣΑΟΟ: Εξόρμηση στα πανέμορφα καστανοδάση του Πάρνωνα

Την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών...

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στη Μεσσηνία

Χθες (18.6.2024) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο