Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Ολοκλήρωση Ανάπλασης Πλατείας Β’ Εθνοσυνέλευσης από οικία Ευθυμίου έως Γυμνάσιο»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Ολοκλήρωση Ανάπλασης Πλατείας Β’ Εθνοσυνέλευσης από οικία Ευθυμίου έως Γυμνάσιο», μεταξύ του Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργου Καμπύλη και του αναδόχου κ. Παναγιώτη Κοντού, εκπροσώπου της εταιρείας KONTOS CONCREATE A.T.E., παρουσία του  Προέδρου της Κοινότητας Άστρους κ. Μπάρλα Κωνσταντίνου.

Το έργο έχει αρχικό προϋπολογισμό 420.000,00€ και κατόπιν της οικονομικής προσφοράς  του αναδόχου ανατέθηκε με ποσό 335.957,22 €. Χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020» με συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. και από Εθνική Δαπάνη. Η προθεσμία περαίωσής του είναι τριακόσιες εξήντα (360) ημερολογιακές ημέρες και αρχίζει από την υπογραφή της σύμβασης.

Κατά την εκτέλεση του έργου θα πραγματοποιηθούν επεμβάσεις για την αναβάθμιση τμήματος του περιβάλλοντος χώρου της πλατείας Β’ Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει το τμήμα της πλατείας που ξεκινά από την οδό Εθνοσυνέλευσης και καταλήγει στην είσοδο  του Γυμνασίου. Η πρόταση επέμβασης αφορά τη χωροθέτηση σημείων στάθμευσης Ι.Χ., τη διαμόρφωση δρόμου ήπιας κυκλοφορίας οχημάτων για την ασφαλή πρόσβαση στις θέσεις στάθμευσης, τη δημιουργία πεζοδρομίων, περιοχών πλακοστρώσεων, φυτεύσεων και χώρων στάσης των περιπατητών με χρήση ψυχρών υλικών και τον απαραίτητο ηλεκτροφωτισμό σύμφωνα με την Η/Μ Μελέτη.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, Γιώργος Καμπύλης  δήλωσε σχετικά: «Με την υπογραφή της παρούσας σύμβασης ανοίγει ο δρόμος για μια σειρά σημαντικών παρεμβάσεων στους χώρους που οδηγούν στο ιστορικό σημείο της Β΄ Εθνοσυνέλευσης και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους. Επιτέλους η έδρα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας το Άστρος θα αρχίσει να αλλάζει όψη, λειτουργικά και αισθητικά. Στόχος μας είναι να αποτελέσει η πλατεία Καρυτσιώτη σημείο αναφοράς αναβαθμίζοντας έτσι την ποιότητα ζωής των δημοτών. Διεκδικούμε χρηματοδοτήσεις για την αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας».  

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο