Παρασκευή, 11 Ιουλίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Θ.Λαρέζος: “Μεγάλες πυρκαγιές από καύση χόρτων – Πρέπει όλοι να είναι προσεκτικοί!” (video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε την Πέμπτη (11/05) ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου κ.Θεόδωρος Λαρέζος.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/BgYXurUBiTI” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Στη συνέντευξη του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αντιπυρική περίοδο, το δύσκολο καλοκαίρι που έρχεται αλλά και τις τρεις μεγάλες πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Πελοπόννησο το τελευταίο διάστημα.

“Από 1η Μαΐου έχει αρχίσει η αντιπυρική περίοδος και πρέπει όλοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ενώ κυρίως οι αγρότες θα πρέπει να φροντίσουν να είναι καθαρά τα χωράφια τους”, δήλωσε ο κ.Λαρέζος, ενώ αναφερόμενος στις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο διάστημα στην Πελοπόννησο, τόνισε: “Είχαμε τρεις μεγάλες φωτιές, δυο στο Κιάτο και μια στη Λακωνία κοντά στο χωριό Στεφανιά, όπου απειλήθηκε και το χωριό. Οι πυρκαγιές ξέσπασαν από φωτιές που βάλανε πολίτες για να κάψουν ξερά χόρτα.Πρέπει λοιπόν να επαναλάβω. πως απαγορεύεται ρητά την αντιπυρική περίοδο η καύση χόρτων και κλαδιών. Μπορούν όσοι θέλουν να κόψουν τώρα τα κλαδιά και να τα κάψουν μετά τις 31 Οκτωβρίου που λήγει και η αντιπυρική περίοδος”.

Τέλος ο κ.Λαρέζος αναφέρθηκε στη θερινή περίοδο λέγοντας, πως η ανομβρία σε συνδυασμό με το ιδιαίτερα θερμό καλοκαίρι που αναμένεται, αυξάνει την επικινδυνότητα για ξέσπασμα πυρκαγιών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ψηφιακά η απόδοση ΑΦΜ σε ανηλίκους άνω των 12 ετών που δεν διαθέτουν ταυτότητα

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων διευκολύνει περαιτέρω τη διαδικασία...

Πυρκαγιά στην Ερμιονίδα: Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (10/7), στην περιοχή...

Παραμένει αυξημένος ο κίνδυνος για πυρκαγιές – Ποιες είναι οι επικίνδυνες περιοχές

Αυξημένος παραμένει ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς καθώς και η...

Στην Τρίπολη η εκδήλωση «Τρεις Ποιητές Αγωνιστές της Ελευθερίας μέσα από την Μουσική του Μίκη Θεοδωράκη»

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει την ΑΛΛΑΓΗ ΧΩΡΟΥ για τεχνικούς λόγους της εκδήλωσης «Τρεις Ποιητές Αγωνιστές της Ελευθερίας μέσα από την Μουσική του Μίκη Θεοδωράκη», όπου θα ερμηνεύουν οι κορυφαίοι Δημήτρης Μπάσης, Ρίτα Αντωνοπούλου, Παναγιώτης Πετράκης και Άγγελος Θεοδωράκης, που είχε προγραμματιστεί για το Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού. Η εκδήλωση θα γίνει την ίδια μέρα και ώρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ