Θωρακίζουμε τη Γορτυνία: Τελευταία προθεσμία για ελεγχόμενες καύσεις Αντίστροφη μέτρηση για την Αντιπυρική Περίοδο

Με γνώμονα την προστασία του απαράμιλλου φυσικού πλούτου της Γορτυνίας και την ασφάλεια των οικισμών, η Δημοτική Αρχή υπενθυμίζει στους πολίτες την αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η 30ή Απριλίου σηματοδοτεί τη λήξη της περιόδου κατά την οποία επιτρέπονται οι εργασίες καύσης. Από την 1η Μαΐου τίθεται

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με γνώμονα την προστασία του απαράμιλλου φυσικού πλούτου της Γορτυνίας και την ασφάλεια των οικισμών, η Δημοτική Αρχή υπενθυμίζει στους πολίτες την αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η 30ή Απριλίου σηματοδοτεί τη λήξη της περιόδου κατά την οποία επιτρέπονται οι εργασίες καύσης.

Από την 1η Μαΐου τίθεται σε καθολική ισχύ η απαγόρευση χρήσης πυρός στην ύπαιθρο.

Οι δημότες καλούνται να ολοκληρώσουν άμεσα τις προγραμματισμένες εργασίες τους, τηρώντας απαρέγκλιτα τα μέτρα ασφαλείας, καθώς ο κίνδυνος πυρκαγιάς στις ορεινές μας εκτάσεις είναι διαρκής.

Παράλληλα, η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου θέτοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την πρόληψη και τη θωράκιση των χωριών μας,  υπενθυμίζει ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων και των ακάλυπτων χώρων δεν αποτελεί μόνο νομική υποχρέωση των ιδιοκτητών, αλλά πράξη κοινωνικής ευθύνης.
Οι ιδιοκτήτες οφείλουν να μεριμνήσουν εγκαίρως για την αποψίλωση και την απομάκρυνση κάθε επικίνδυνης ύλης. Η αμέλεια στην προετοιμασία των ακινήτων αποτελεί κίνδυνο για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

Ο Δήμος Γορτυνίας επενδύει στη συνεργασία με τον πολίτη. Η πρόληψη είναι η ισχυρότερη άμυνά μας απέναντι στις πυρκαγιές.

Καλούμε κάθε Γορτύνιο να συμβάλει ενεργά στην κοινή προσπάθεια, ώστε να διασφαλίσουμε έναν τόπο ασφαλή και προστατευμένο καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Εκ του Δήμου Γορτυνίας

ΕΩΣ-30-ΑΠΡΙΛΙΟΥ-ΟΙ-ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ-ΚΑΥΣΕΙΣ_2026Λήψη
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κλιματιζόμενος χώρος στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας λόγω καύσωνα

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής...

Με επιτυχία οι εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Άνοια σε Παλαιοπαναγιά και Καρυές

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών για την Άνοια, που διοργανώθηκαν από τον Δήμο Σπάρτης και το Κέντρο Ημέρας για

ASTΕRAS AKTOR: Ξεκινά η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας για τη σεζόν 2026-2027

Τα εισιτήρια διαρκείας για τη σεζόν 2026-2027 ανακοίνωσε η ΠΑΕ ASTERAS AKTOR, δίνοντας τη δυνατότητα στους φιλάθλους της ομάδας να εξασφαλίσουν τη θέση τους στο γήπεδο και να στηρίξουν την προσπάθεια της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Νέα προκήρυξη για το έργο αναβάθμισης του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας

Ο Δήμος Καλαμάτας προχωρά στην προκήρυξη ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου «Λειτουργική αναβάθμιση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του Δημοτικού Σταδίου του Δήμου Καλαμάτας». Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται συνολικά