Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αποστολή ενημερωτικής επιστολής στον Πρωθυπουργό από τη Δημοτική Κοινότητα Τρίπολης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό απέστειλε η Δημοτική Ενότητα Τρίπολης για να τον ενημερώσει για το πρόβλημα των απορριμμάτων.

Στην επιστολή αναφέρει:

Η Τρίπολη, τους τελευταίους μήνες βιώνει ένα τεράστιο πρόβλημα λόγω των απορριμμάτων που παραμένουν συσσωρευμένα στους δρόμους της πόλης έχοντας ξεπεράσει κατά πολύ τους πέντε χιλιάδες τόνους. Ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε πριν από χρόνια και καλείται να το διαχειριστεί, η νέα Δημοτική Αρχή  χωρίς να έχει τα απαραίτητα μέσα.

Η Δημοτική Αρχή, προωθεί ήδη με ενέργειές της, την προσωρινή ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, οι οποίες όμως είναι χρονοβόρες. Οι λύσεις που αναζητούμε οφείλουν να κινούνται μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας, ώστε να μην επιβαρύνεται το περιβάλλον και να τηρείται η κείμενη νομοθεσία.

Η κατάσταση σήμερα για τους δημότες της Τρίπολης είναι τραγική με χιλιάδες τόνους απορριμμάτων να έχουν ήδη συσσωρευτεί στους δρόμους της πόλης. Μια Τεράστια υγειονομική βόμβα απειλεί τους κατοίκους της Τρίπολης και τώρα με την αύξηση της θερμοκρασίας ο κίνδυνος έξαρσης επιδημιών είναι άμεσα ορατός. Οι κάτοικοι της πόλης είναι σε απόγνωση, καθώς κινδυνεύει η υγεία τους, το περιβάλλον και η τοπική οικονομία της ιστορικής μας πόλης, από την εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Ήδη ο παραδοσιακός εορτασμός του Πάσχα, πόλος έλξης πολλών τουριστών κάθε χρόνο, κινδυνεύει με αποτυχία.

Απευθυνόμαστε σ’ εσάς κύριε Πρωθυπουργέ, τη στιγμή που η πόλη μας διανύει το πέμπτο εξάμηνο έκτακτης ανάγκης, σε μια ύστατη προσπάθεια, προκειμένου να παρέμβετε αποτελεσματικά για την εξεύρεση άμεσης λύσης, ώστε να σωθούν οι κάτοικοι και η πόλη μας.

 

{pdf=http://www.tripolis.gr/pdf/epistoli_pros_prwthupourgo.pdf|650|800}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Λιοδώρα Αρκαδίας – Κινητοποιήθηκαν άμεσα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε μετά...

Peloponnese Trails: Η Πελοπόννησος στην κορυφή της Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Οικονομίας

*Τιμητική Διάκριση για την Περιφέρεια Πελοποννήσου στα European Social Economy Awards 2025 Η Περιφέρεια Πελοποννήσου κατακτά νέα κορυφή στον ευρωπαϊκό χάρτη της κοινωνικής οικονομίας: το εμβληματικό έργο «Peloponnese Trails» απέσπασε Τιμητική Διάκριση στα European Social Economy Awards 2025, επιβεβαιώνοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Περιφέρειας στην πράσινη ανάπτυξη και την κοινωνική καινοτομία. Η διάκριση, στην κατηγορία

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) στο Δήμο Γορτυνίας, προβλέπεται και για αύριο Σάββατο (20-09-2025)

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) στο Δήμο Γορτυνίας, προβλέπεται και για αύριο Σάββατο (20-09-2025), σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδόθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Παρακαλούνται οι πολίτες, τις ημέρες που υπάρχει πρόβλεψη για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, να σέβονται την απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε

Κωνσταντινόπουλος: «Εγώ αυτά τα ξεφτιλίκια, που οι Βουλευτές πάνε από κόμμα σε κόμμα, δεν τα έκανα και δεν τα κάνω»

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, διέψευσε κατηγορηματικά, τα δημοσιεύματα που τον...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ