Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το νεκρό εργαζόμενο στη ΒΙΠΕ Τρίπολης

Πάγωσε όλος ο κόσμος στην πλατεία Πετρινού, που είχε συγκεντρωθεί την Τετάρτη 8 Μάρτη για να διαμαρτυρηθεί για το έγκλημα στα Τέμπη, στο άκουσμα του θανάτου ενός νέου εργαζόμενου στην περιοχή της Β.Ι.Π.Ε Τρίπολης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάγωσε όλος ο κόσμος στην πλατεία Πετρινού, που είχε συγκεντρωθεί την Τετάρτη 8 Μάρτη για να διαμαρτυρηθεί για το έγκλημα στα Τέμπη, στο άκουσμα του θανάτου ενός νέου εργαζόμενου στην περιοχή της Β.Ι.Π.Ε Τρίπολης.

Δυστυχώς ο σημερινός θάνατος ενός νέου 25χρονου  εργαζόμενου έρχεται να συμπληρώσει τον μακρύ κατάλογο εργαζομένων που αντί να γυρίσουν στο σπίτι τους με το μεροκάματο γυρίζουν νεκροί.Πάγωσε όλος ο κόσμος στην πλατεία Πετρινού, που είχε συγκεντρωθεί την Τετάρτη 8 Μάρτη για να διαμαρτυρηθεί για το έγκλημα στα Τέμπη, στο άκουσμα του θανάτου ενός νέου εργαζόμενου στην περιοχή της Β.Ι.Π.Ε Τρίπολης. Δυστυχώς ο σημερινός θάνατος ενός νέου 25χρονου  εργαζόμενου έρχεται να συμπληρώσει τον μακρύ κατάλογο εργαζομένων που αντί να γυρίσουν στο σπίτι τους με το μεροκάματο γυρίζουν νεκροί.

Σκληρά και αναπάντητα τα ερωτήματα: γιατί ένας άνθρωπος 25 ετών να πεθαίνει στη δουλειά; Γιατί τα μέτρα υγιεινής και ασφαλείας δεν είναι παρά άλλη μια κούφια δέσμευση;Σκληρά και αναπάντητα τα ερωτήματα: γιατί ένας άνθρωπος 25 ετών να πεθαίνει στη δουλειά; Γιατί τα μέτρα υγιεινής και ασφαλείας δεν είναι παρά άλλη μια κούφια δέσμευση;

Γιατί αυτά τα εργατικά ατυχήματα-εργοδοτικά εγκληματικά τα σκεπάζει η σιωπή και η συγκάλυψη; Ανώνυμα τα θύματα, στο σκοτάδι η επωνυμία των επιχειρήσεων, ανύπαρκτοι οι έλεγχοι και η απόδοση ευθυνών, στα ψιλά η είδηση. Η Τοπική επιτροπή ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εργαζομένου που έχασε σήμερα την ζωή του. Απαιτείται άμεση διερεύνηση των αιτιών και των ελλείψεων στην τήρηση των μέτρων ασφάλειας, όπως και για την απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν.Απαιτείται η ανασυγκρότηση των ελεγκτικών μηχανισμών για την υγιεινή και ασφάλεια και τον τερματισμό της εργοδοτικής ασυδοσίας. Η ενεργητική παρέμβαση των εργατικών σωματείων είναι απαραίτητη σε αυτή την κατεύθυνση.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής απαιτούν, μαζί με τις συνολικές διεκδικήσεις για αξιοπρεπή αμειβόμενη δουλειά, το σταμάτημα της εργοδοτικής ασυδοσίας που ενισχύεται από τα αντεργατικά νομοσχέδια των κυβερνήσεων.Αυτή είναι η ανάπτυξη που υπόσχεται το κεφάλαιο και σχεδιάζει μαζί με την ΕΕ και τις κυβερνήσεις. Αυτή είναι η ζωή μας όταν αποθεώνεται η επιχειρηματικότητα και η κερδοσκοπία της. Γι αυτό μπαίνει στο στόχαστρο η συνδικαλιστική δράση και η διεκδίκηση των εργαζομένων για τις συνθήκες εργασίας, το μεροκάματο, τη σύνταξη και την ασφάλιση. Γι αυτό ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη ήρθε να προστεθεί στη μακριά αλυσίδα νομοθετημάτων που στοχοποιούν το δικαίωμα στα συνδικάτα να παλεύουν για μια καλύτερη ζωή.

Η εργατική τάξη πληρώνει μαζί με ακρίβεια και φτώχεια και βαρύ φόρο αίματος στο βωμό τις στήριξης της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Είναι καιρός να πάρει την υπόθεση της δουλειάς και της ειρήνης στα χέρια της έτσι ώστε να βάλει φραγμό στα σχέδια του.Προχτές οι νεκροί στα Τέμπη, σήμερα ένας νέος εργαζόμενος νεκρός, αύριο μεθαύριο ποιος ποια έχει σειρά; ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι φωνές της Τρίπολης τραγουδούν Στέλιο Καζαντζίδη σε μια μουσική βραδιά στην πλατεία Άρεως

Στην πλατεία Άρεως της Τρίπολης πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο του Στέλιου Καζαντζίδη. Η βραδιά περιελάμβανε ερμηνείες γνωστών λαϊκών τραγουδιών από το ρεπερτόριο του καλλιτέχνη, οι οποίες παρουσιάστηκαν από τοπικά μουσικά σχήματα και ερμηνευτές της περιοχής. Η εκδήλωση συγκέν

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης