Σταματόπουλος: Πλήρη αδιαφορία από το Φιλοζωικό Πολιτιστικό Σύλλογο Τρίπολης

Κατεπείγουσα συνεδρίαση της πενταμελούς επιτροπής που είναι αρμόδια για τα αδέσποτα του Δήμου Τρίπολης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Μαΐου στο δημαρχείο Τρίπολης, στην οποία για άλλη μία φορά απουσίαζαν τα μέλη του πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης ενώ είχαν προσκληθεί.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/B0amBgGJKYQ” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Πιο συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος κατήγγειλε την απουσία των μελών του φιλοζωικούαπό την επείγουσα συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε για τη λήψη απόφασης σχετικά με αδέσποτο ροτβαιλερ, που βρέθηκε στο τοπικό διαμέρισμα Παρθενίου.

Το ζώο εντοπίστηκε μετά από καταγγελία πολίτη και της προέδρου Παρθενίου να περιφέρεται σε κτήματα στην περιοχή και περισυνελέγη από τον αρμόδιο  του Δήμου.

Το ζώο άμεσα μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο και δυστυχώς, ύστερα από εξετάσεις το ζώο βγήκε θετικό στη νόσο καλαζάρ, με αποτέλεσμα να απομονωθεί, σε ειδικό κλειστό χώρο του κυνοκομείου, μέχρι να βγουν οι επιστημονικές εξετάσεις από την Αθήνα

“Συνεδριάσαμε σήμερα, για να δούμε τι θα γίνει με την περίπτωση αυτού του ζώου.Για ακόμα μια φορά είμαστε 3 άτομα αντί για 5, γιατί λείπουν τα μέλη του φιλοζωικού. Μάλιστα δεν μπήκαν καν στην διαδικασία να μας ενημερώσουν για την απουσία τους. Χωρίς όλα τα μέλη δεν μπορεί, να βγει απόφαση και η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή”, ανέφερε ο αντιδήμαρχος, ενώ συμπλήρωσε: “Αν το φιλοζωικό σωματείο δεν αναλάβει την υιοθεσία του ζώου τότε θα πρέπει, όπως ορίζει ο νόμος να οδηγηθεί σε ευθανασία. Λόγω της απουσίας των μελών από τη συνεδρίαση και την αδυναμία λήψης απόφασης, το θέμα θα οδηγηθεί στην επιστημονική επιτροπή, που έχει οριστεί”.

Στη συνέχεια, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έκανε γνωστό πως σε προηγούμενη υιοθεσία που είχε πραγματοποιήσει ο φιλοζωικός σύλλογος και ύστερα από αυτοψία που πραγματοποιήθηκε δεν βρέθηκαν πουθενά τα σκυλιά.

«Ζητάμε από το σύλλογο να μάς πει που είναι τα σκυλιά και σε τι κατάσταση βρίσκονται».

«Το να πουν ότι απλά θα το υιοθετήσουν, αυτή την φόρα, δεν είναι αρκετό, θα δηλωθεί ο χώρος αλλά και το φυσικό πρόσωπο που θα το αναλάβει»

skyli adespoto kalazar

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκδήλωση με θέμα «Δημοσιογραφία και Πολίτες» στην έκθεση «Πελοπόννησος EXPO 2024»

Ο ενημερωτικός ιστότοπος anagnostis.org και η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος...

13-14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 – Arcadia Classic Tour 2024 με 81 Συμμετοχές

Όλα έτοιμα για την αφετηρία του 10ο Επετειακού Arcadia Classic Tour 2024, μια συνδιοργάνωση των σωματείων  Off Road Team και ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ και την υποστήριξη των ΑΡ.Σ.Ο.Ε. και Ε.Λ.Ι.Α. Το αγαπημένο «μικρό» όλων, το ACT,  είναι ένα διήμερο απόδρασης με το ιστορικό όχημα, συνυφασμένο μέσα στις ορεινές διαδρομές και την ιδιαιτερότητα της Πελοποννησιακής μικρογεωγραφίας που επιτρέπει την άμεση

Πυροσβεστική: 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

Συνολικά 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο (9.30μμ Παρασκευή) σε...
Μετάβαση στο περιεχόμενο