Συνεχεια στην κοντρα Σμυρνιώτη – Κακλαμάνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με αφορμή τη σημερινή συνέντευξη του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου που σε μια «έκρηξη» ευαισθησίας που όμως δεν επέδειξε όταν πριν λίγες μέρες αποκλήθηκε «φασίστας» από τον κ. Τζιούμη είμαστε υποχρεωμένοι να παρατηρήσουμε τα εξής:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΜε αφορμή τη σημερινή συνέντευξη του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου που σε μια «έκρηξη» ευαισθησίας που …

Δημοσιεύτηκε από Γιάννης Σμυρνιώτης στις Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016

Γιατί αφού δεν υπήρξε καμιά παρέμβαση στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου της 22.03.2016 ανακλήθηκαν τα αναρτηθέντα στις 24.03.2016 στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ αποσπάσματα με ΑΔΑ Ω0ΨΩΗΡ-Ψ4Ε, 64ΥΥΩΗΡ-ΙΡΑ, 7Ξ20ΩΗΡ-ΨΤΙ και αντικαταστάθηκαν στις 07.04.2016 με νέα που «ω του θαύματος» οι κ.κ. Κάμαρης και Τσούκας παρουσιάζονται και πάλι ως παρόντες στην έναρξη της συνεδρίασης, αλλά δεν εμφανίζονται ούτε ως αποχωρήσαντες αλλά ούτε και ως παρόντες κατά τη συζήτηση των συγκεκριμένων τριών θεμάτων.
Προφανώς ο κ. Πρόεδρος στην περμούρα του να μαζέψει τα ασυμμάζευτα τους «εξαφάνισε».
Και γιατί αναρτήθηκαν και τις δύο φορές αποσπάσματα και όχι πλήρη πρακτικά;
Τόση βιασύνη να αναθέσουμε απ’ ευθείας την αποκομιδή των ανακυκλώσιμων στις Δημοτικές Ενότητες πλην Τρίπολης με κόστος 80 – 100 ευρώ ανά τόνο;
Θα ανησυχούσαμε για την υγεία του κ. Προέδρου από τη συγκινησιακή του φόρτιση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αν δεν γνωρίζαμε αντίστοιχες παρελθούσες «εμφανίσεις» του όπως π.χ. την προσπάθεια αυτοτραυματισμού του εντός του Δημοτικού Συμβουλίου όταν ο τότε Δήμαρχος κ. Κοτσιάνης άφηνε αιχμές για σχέσεις του με εργολάβους αποκομιδής απορριμμάτων.
Σίγουρα με τη σημερινή του «παράσταση» αποδεικνύει ότι η τοπική αυτοδιοίκηση «έκλεψε» ένα μεγάλο ταλέντο από την υποκριτική τέχνη.
Αλλά ο κ. Κακλαμάνος μας εγκάλεσε γιατί παραδώσαμε μόνο 3.500.000 ευρώ ταμειακά διαθέσιμα έναντι 11.000.000 που παραλάβαμε το 2011 και αφού τα μόνο έργα που κατ’ αυτόν κάναμε ήταν οι αναπλάσεις του Κέντρου της Τρίπολης ύψους 4.000.000 ευρώ που είχε προετοιμάσει η Δημοτική Αρχή Κοτσιάνη.
Δηλαδή άφησε αιχμές ότι «χάθηκαν» 3.500.000.
Α. Μας είπε για ταμειακά διαθέσιμα αλλά ούτε λέξη για ανεξόφλητες υποχρεώσεις των συγχωνευθέντων Καποδιστριακών Δήμων έναντι προμηθευτών, εργοληπτών, προσωπικού κ.λ.π.
Β. Προφανώς κάνει ότι δεν αντιλαμβάνεται ότι από 80.000.000 ευρώ που ήταν το σύνολο των Προϋπολογισμών των συγχωνευθέντων Καποδιστριακών Δήμων το 2010 λειτουργήσαμε με προϋπολογισμούς της τάξης των 40.000.000 ευρώ ή και λιγότερα, υλοποιώντας έργα και δράσεις μόνο από Ευρωπαϊκά Προγράμματα προϋπολογισμού 23.000.000 ευρώ που μαζί με τα έργα της ΔΕΥΑΤ και του Συνδέσμου Μεθυδρίου αγγίζουν τα 40.000.000 ευρώ.
Γ. Αν ακολουθούσαμε και εμείς την τακτική που αυτός ακολουθούσε έναντι της Δημοτικής Αρχής Κοτσιάνη με την οποία μάλιστα είχε εκλεγεί, τότε π.χ. η ανάπλαση της Πλατείας Άρεως θα είχε οδηγήσει στην δημιουργία «υδροβιότοπου» δηλαδή θα είχαν «πέσει» πάπιες στις «λίμνες» με τα λασπόνερα που παραλάβαμε.
Δ. Σήμερα που τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου είναι 3.800.000 και αν αφαιρέσουμε τα 600.000 της επιχορήγησης του Υπουργείου Εσωτερικών για τα απορρίμματα και τις 450.000 της αδιάθετης ΣΑΤΑ του 2015 «πέφτουν» στα 2.750.000 ευρώ και αυτά χωρίς να έχει «φύγει» ούτε ένας τόνος απορρίμματα από την Αγ. Τριάδα και τον Αγ. Βλάση, σύμφωνα με το σκεπτικό του κ. Κακλαμάνου πρέπει και εμείς να «ισχυριστούμε» ότι «χάθηκαν» 1.050.000 χωρίς μάλιστα να κλειστεί ούτε μια λακκούβα;
Τέλος, στον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας που προφανώς «ζηλώσας» την «δόξα» των κ.κ. Παυλή και Κακλαμάνου, κατηγόρησε επίσης σήμερα – ούτε συνεννοημένοι να ήταν – την Παράταξή μας για Πολιτική Αλητεία απαντάμε να μη κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια και να δώσει άμεσα τα στοιχεία διαχείρισης της πάγιας προκαταβολής στους Συμβούλους μας στη Δημοτική Κοινότητα κ.κ. Παν. Κοσκινά και Στ. Ζορμπαλά, όπως δημόσια έχει δεσμευτεί, εκτός και αν τα έχει στείλει για αντίγραφα στο ίδιο τυπογραφείο που «τυπώνει» ο κ Κακλαμάνος το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών για την Κ.Ε.ΔΗ.Τ.
ΤΡΙΠΟΛΗ 08.04.2016

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Αρμενίας κ. Tigran Mkrtchyan είχε ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Αρμενίας κ. Tigran Mkrtchyan πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης, στο γραφείο του στο Δημαρχείο Κορίνθου.           Συζήτησαν για τις στενές σχέσεις που διαχρονικά διατηρεί η πόλη της Κορίνθου με την Αρμενία και για αδελφοποίηση της Κορίνθου με αντίστοιχη πόλη της Αρμενίας με πρόταση του

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley – ΠΛΑΚΑ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ

Στον χάρτη του πανελληνίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ μπαίνει η...

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 27/5/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 27/5/2024 appeared first on .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο