Περιοδεία Τσιαμουλου σε Φάλανθο – επίσκεψη στο Χρυσοβιτσι

Την Κυριακή 12 Μαΐου επισκέφτηκα  το  Χρυσοβίτσι για την επέτειο του Προσκυνήματος του Θεοδ. Κολοκοτρώνη στην εκκλησία της Παναγίας ,καθώς και την ανακήρυξη του σε αρχιστράτηγο .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Κυριακή 12 Μαΐου επισκέφτηκα  το  Χρυσοβίτσι για την επέτειο του Προσκυνήματος του Θεοδ. Κολοκοτρώνη στην εκκλησία της Παναγίας ,καθώς και την ανακήρυξη του σε αρχιστράτηγο .

Παρεβρέθηκα στην Αρχιερατική Θεια Λειτουργία και στην επιμνημόσυνη δέηση- κατάθεση στεφάνων που ακολούθησε στην προτομή του Θεόδ. Κολοκοτρώνη στην πλατεία του χωρίου. 

Στη συνέχεια της περιοδείας μου και αφού βρισκόμουν ήδη στο Χρυσοβίτσι επισκέφθηκα και τα υπόλοιπα  χωριά  του τέως Δήμου Φαλάνθου (Πιάνα, Αλωνίσταινα, Δαβιές). Συνάντησα κατοίκους των χωριών σε καφενεία, σε σπίτια αλλά και σε στάνες, όπου μου εξέφρασαν τα  προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τους αγροτικούς δρόμους, με την κτηνοτροφία αλλά και τη δύσκολη καθημερινότητα που έχουν. Η ανησυχία τους για την ερήμωση και την  εγκατάλειψη των χωριών  ήταν το κύριο θέμα της κουβέντας μας. Σε ορισμένες περιπτώσεις η ερήμωση των χωριών (οικισμών) έχει φτάσει σε σημείο απελπισίας, αφού ολόκληρες οικογένειες που κατοικούσαν μόνιμα εγκαταλείπουν τους τόπους στους οποίους έχουν γεννηθεί. Η ανύπαρκτη τουριστική Ανάπτυξη των ορεινών περιοχών και η μετατόπιση ευθυνών από τον ένα αρμόδιο στον άλλον είναι συνηθισμένη πρακτική στον τόπο μας αλλά  αυτή η πρακτική δεν ωφελεί κανέναν . 

Nikolas Tsiamoulos II

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι φωνές της Τρίπολης τραγουδούν Στέλιο Καζαντζίδη σε μια μουσική βραδιά στην πλατεία Άρεως

Στην πλατεία Άρεως της Τρίπολης πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο του Στέλιου Καζαντζίδη. Η βραδιά περιελάμβανε ερμηνείες γνωστών λαϊκών τραγουδιών από το ρεπερτόριο του καλλιτέχνη, οι οποίες παρουσιάστηκαν από τοπικά μουσικά σχήματα και ερμηνευτές της περιοχής. Η εκδήλωση συγκέν

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης