Κωνσταντινόπουλος: «Έργο Λάδωνα, ύψους 1.289.618 ευρώ: εντάχθηκε στο ΠΔΕ το 2014, και ακόμα να ξεκινήσει η υλοποίησή του.»

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος «Έργο Λάδωνα, ύψους 1.289.618 ευρώ: εντάχθηκε στο ΠΔΕ το 2014, και ακόμα να ξεκινήσει η υλοποίησή του.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος «Έργο Λάδωνα, ύψους 1.289.618 ευρώ: εντάχθηκε στο ΠΔΕ το 2014, και ακόμα να ξεκινήσει η υλοποίησή του.»

Το έργο προσέλκυσης επισκεπτών στη Λίμνη Λάδωνα, προϋπολογισμού 1.289.618 εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το 2014, κατά τη θητεία μου ως Υφυπουργού Ανάπτυξης. Η ένταξή του ήρθε ως αποτέλεσμα πολυετών προσπαθειών, παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών μου, από κοινού και με τους τοπικούς φορείς.

Στις 4 Ιανουαρίου 2017, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Γορτυνίας ανακοίνωσαν την προκήρυξη της μελέτης του έργου.

Ένα μήνα αργότερα, ο κ.Σταθάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτησή μου στη Βουλή, επέρριψε πλήρως τις ευθύνες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για τις καθυστερήσεις, τονίζοντας ότι η χρηματοδότηση του έργου «παραμένει “νεκρό κονδύλιο” και κινδυνεύει για λόγους ουσίας: οι αρμόδιοι φορείς δεν προχώρησαν τις απαραίτητες διαδικασίες.»

Μετά από ενάμισι σχεδόν χρόνο απραξίας των αρμόδιων αρχών, κατέθεσα εκ νέου επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για το έργο προς τον τότε Υπουργό Εσωτερικών κ.Π.Σκουρλέτη. Η απάντηση του Υπουργού ήταν κόλαφος για την Περιφερειακή Αρχή: «αποκλειστική ευθύνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου οι καθυστερήσεις για το έργο».

Τον Μάιο του 2018, εγκρίθηκε επιτέλους από το Περιφερειακό Συμβούλιο η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Γορτυνίας για την υλοποίηση του έργου.

Έκτοτε, δεν φαίνεται να υπάρχει καμία πρόοδος. Στις 11 Ιανουαρίου 2019 κατέθεσα σχετική επίκαιρη ερώτηση στις 11 Ιανουαρίου, και έκτοτε η ερώτηση προσδιορίσθηκε προς συζήτηση στη Βουλή στις 18/01, 25/01 και 01/02, όμως ο Υπουργός δεν προσήλθε καμία από τις τρεις φορές, επικαλούμενος φόρτο εργασίας.

Πόσο χρόνο θα χρειαστούν για να υλοποιήσουν ένα έργο, για το οποίο υπάρχουν τα χρήματα;

Γιατί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν ζητά αναλυτικά στοιχεία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για να ενημερώσει τη Βουλή;

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κλιματιζόμενος χώρος στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας λόγω καύσωνα

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής...

Με επιτυχία οι εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Άνοια σε Παλαιοπαναγιά και Καρυές

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών για την Άνοια, που διοργανώθηκαν από τον Δήμο Σπάρτης και το Κέντρο Ημέρας για

ASTΕRAS AKTOR: Ξεκινά η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας για τη σεζόν 2026-2027

Τα εισιτήρια διαρκείας για τη σεζόν 2026-2027 ανακοίνωσε η ΠΑΕ ASTERAS AKTOR, δίνοντας τη δυνατότητα στους φιλάθλους της ομάδας να εξασφαλίσουν τη θέση τους στο γήπεδο και να στηρίξουν την προσπάθεια της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Νέα προκήρυξη για το έργο αναβάθμισης του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας

Ο Δήμος Καλαμάτας προχωρά στην προκήρυξη ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου «Λειτουργική αναβάθμιση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του Δημοτικού Σταδίου του Δήμου Καλαμάτας». Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται συνολικά