Η ανεπανάληπτη εμπειρία 35 ορειβατών του ΣΑΟΟ στην Ψηλή Kορυφή του Χελμού (Αρόανια Όρη)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 Mια ανεπανάληπτη εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι 35 ορειβάτες του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων [ΣΑΟΟ] που έλαβαν μέρος  στη χειμερινή ανάβαση στην Ψηλή  Kορυφή του Χελμού [Αρόανια Όρη],  την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024.

 Ξεκινήσαμε από το χώρο στάθμευσης του Χιονοδρομικού  Κέντρου  Καλαβρύτων [1750 μ.] και ορειβατώντας πάνω σε χιονισμένο πεδίο, με αραιό χιόνι στην αρχή και πυκνό αργότερα,  κατευθυνθήκαμε προς το καταφύγιο ‘’Πουλιού Βρύση’’ [2100 μ.], όπου έγινε μια ολιγόλεπτη στάση.

H ομάδα συνέχισε να ορειβατεί συντεταγμένα, πειθαρχημένα, προσεκτικά και τηρώντας τους επιβαλλόμενους κανονισμούς ασφαλείας, αφού σε κάποια σημεία το χιόνι ήταν παγωμένο.

 Μέσω του Επάνω  Κάμπου ανεβήκαμε στην τριγωνική Ψηλή  Κορυφή [2355 μ.].  Η θέα προς τη Ζήρια, τον Ερύμανθο, την Ντουρντουβάνα , όπως και προς τις υπόλοιπες κορυφές του Χελμού δεν περιγράφεται με λέξεις. Λίγο χαμηλότερα, στην κορυφή Νεραϊδόραχη [2338 μ.], βρίσκεται το τηλεσκόπιο ‘’Αρίσταρχος’’.  Σε μια από τις χαραδρώσεις του βουνού  βρίσκεται επίσης η χαράδρα της Στυγός, όπου και ο ομώνυμος καταρράκτης [ Ύδατα της Στυγός]. Η κατάβαση έγινε με προσοχή από την ίδια διαδρομή, με συνολικό χρόνε πορείας έξι ώρες.  

O Xελμός δεσπόζει ανάμεσα στον Βουραϊκό και τον μυθικό  Κράθι και ανήκει στο  Eθνικό Πάρκο Xελμού – Bουραϊκού.  Η περιοχή αποτελεί ένα από τα επτά Παγκόσμια  Γεωπάρκα της  UNESCO που υπάρχουν στη χώρα,  με γεωλογικά χαρακτηριστικά παγκόσμιας σημασίας.

 

  • ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • ΣΑΟΟ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΦΕΤ: Ανάκληση παρτίδας καπνιστής πέστροφας

Στην ανάκληση παρτίδας καπνιστής πέστροφας προχώρησε ο ΕΦΕΤ, μετά...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο

Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, την Δευτέρα 22 Απριλίου. Κοινές δράσεις, αναπτυξιακά προγράμματα και αθλητικές υποδομές ήταν τα κυριότερα σημεία της συζήτησης, στην οποία συμμετείχαν και στελέχη της Ομοσπονδίας και της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Με διάθεση συνεργασίας για την προβολή, την ανάδειξη

Κέντρο Κοινότητας | Το πρόγραμμα Μάϊου 2024 για την Κινητή Μονάδα

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει το πρόγραμμα της Κινητής Μονάδας του Κέντρου Κοινότητας για τον Μάιο 2024. Διαβάστε το αρχείο, ΕΔΩ.

Λειτουργίες Ελλήνων Συνθετών

Αναμένοντας την Ανάσταση του Κυρίου, θα γευτούμε το κατανυκτικό κλίμα της Σαρακοστής μέσα από επιλεγμένες Λειτουργίες Ελλήνων συνθετών (Αυγουστίνος Ρούσσος, Γιάννης Δροσίτης, Γεώργιος Πονηρίδης), ενώ το Requiem του Γιάννη Ρούσσου θα εντείνει το θρησκευτικό συναίσθημα. Μία περιήγηση στην ελληνική έντεχνη μουσική για φωνή και όργανο εναρμονισμένη με το πνεύμα των Παθών του Κυρίου. Ερμηνεύουν η

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο