Μπήκαμε στο νέο Επισκοπείο της Μητρόπολης και σας το παρουσιάζουμε (pics/video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φεύγοντας από την Τρίπολη και λίγο πριν φτάσουμε στην Σκοπή συναντάμε το νέο Επισκοπείο, που αποτελεί ένα όνειρο – δημιούργημα του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ Αλέξανδρου που άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά το 2010.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/1CTTFjN5-p8″ frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Εκεί μας υποδέχτηκε σήμερα μαζί με άλλους εκπροσώπους των ΜΜΕ ο Μητροπολίτης για να μας παραχωρήσει γεύμα και να μας ξεναγήσει στον χώρο που φτιάχνει τόσα χρόνια με πολύ αγάπη και μεράκι.

Το οικόπεδο έκτασης 9 στρεμμάτων αγοράστηκε το 1997 έναντι 7.000.000 δραχμών και το 2010 και από τότε γίνεται η προσπάθεια ανέγερσης και ολοκλήρωσης του νέου Επισκοπείου που θα στεγάζει και τις υπηρεσίες που βρίσκονται στο κέντρο της Τρίπολης.

“Γίνεται μια προσπάθεια να φτιαχτεί αυτό το κτίσμα χωρίς υπερβολές, για να αποτελέσει έναν όμορφο και λιτό χώρο που θα στεγάσει τη Μητρόπολη. Η προσπάθεια ολοκλήρωσης του γίνεται με τη βοήθεια δωρεών από φίλους αλλά και μοναστήρια. Το κτίριο που στεγαζόμαστε τώρα είναι μικρό και αρκετά παλιό και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της Μητρόπολης. Επιπλέον στο σημείο που βρίσκεται είναι αδύνατον για τους πολίτες να βρουν χώρο στάθμευσης για να μπορέσουν να επισκεφθούν την Μητρόπολη”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης.

Η κάμερα του pna.gr ξεναγήθηκε σε αυτόν τον πολύ όμορφο χώρο και σας τον παρουσιάζει…(σε λίγο)

{gallery}neo_episkopio{/gallery}

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές NATURA, πάρκα και άλση στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας

Ισχύει διήμερη προληπτική απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση στις περιφερειακές ενότητες Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας. Η εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου (από 00:00  έως και 24:00 ) είναι για

20η Τακτική συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής

20Η-29-04-2024-ΟΡΘΗ-ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΛήψη

Η Μεγάλη Δευτέρα

Η Μεγάλη Δευτέρα σηματοδοτεί την αρχή της Εβδομάδας των...

Κώστας Τζιούμης: «Στόχος μας η Τρίπολη να γίνει κέντρο του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Φωτογραφίας»

Έκθεση φωτογραφίας με εικόνες από παλαιότερους εορτασμούς του Πάσχα παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες στην πόλη της Τρίπολης. Για το λόγο αυτό, δόθηκε κοινή συνέντευξη τύπου από τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη, τον Καλλιτέχνη κ. Νίκο Φλώρο και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κυρία Ελένη Καρούντζου. Την έκθεση επιμελείται ο κ. Φλώρος, για τον οποίο ο Δήμαρχος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο