Οι βολές Αρκά βουλευτή κατά του Θέμου Αναστασιάδη και οι αιχμές περί… δωρεάς!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Η. Παπαηλιού : Η πρακτική «δανειοδότησης» του «Πρώτου Θέματος» παραπέμπει σε δωρεά !!! Οι προσωπικές εγγυήσεις για τα δάνεια του «Πρώτου Θέματος» είναι άνευ αντικειμένου!

Θέμος Αναστασιάδης : «Η οικονομική μου κατάσταση είναι συμπαθητική» !!!

Κατά τη συνεδρίαση της 18.10.2016 της Εξεταστικής Επιτροπής για τη  δανειοδότηση κομμάτων και μέσων μαζικής ενημέρωσης, σε ερωτήσεις- επισημάνσεις του Aρκά βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Η. Παπαηλιού, ο μάρτυρας-εκδότης του «Πρώτου Θέματος» Θέμος Αναστασιάδης :

Δεν εξήγησε γιατί, μετά την ίδρυση της εταιρίας που εξέδωσε την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και την επιτυχημένη κυκλοφορία της εφημερίδας, ίδρυσε δύο νέες εταιρίες την «Αναπτυξιακή» και το «Νέο Θέμα» που δεν είχαν πραγματική δραστηριότητα και συνακόλουθα χρηματορροές (εισπράξεις).

Παρά ταύτα, αυτές οι εταιρίες δανειοδοτήθηκαν από Τράπεζες και ό χ ι το «Πρώτο Θέμα». Παρέπεμψε μόνον σε συνήθη διεθνή τραπεζική πρακτική (!) που δεν εξειδίκευσε. Στη συνέχεια, σε ερώτηση του Γ. Παπαηλιού, απάντησε ότι ούτε σήμερα αυτές οι εταιρίες έχουν πραγματική δραστηριότητα!!! Συνακόλουθα, λόγω έλλειψης χρηματορροών (εισπράξεων) μπορεί να αμφισβητηθεί η εξυπηρέτηση των δανείων τους.

Αρνήθηκε ότι, κατά τη δανειοδότηση του «Πρώτου Θέματος», υπήρξε ευνοϊκή μεταχείρισή του. Όμως δεν απάντησε, πως εξηγεί την από 29.9.2009 «υποσχετική επιστολή» της δανειοδοτούμενης εταιρίας του προς την Τράπεζα Alpha Bank, με την οποία η εταιρία αναλαμβάνει την αόριστη υποχρέωση να εξοφλεί το ποσό του δανείου, χωρίς στην «υποσχετική επιστολή» να αναφέρονται χρόνοι και προθεσμίες καταβολών !!! Αυτή η πρακτική «δανειοδότησης» παραπέμπει σε δωρεά !!!

Ανέφερε ότι, για τη δανειοδότηση των εταιριών του, έχουν δοθεί εκ μέρους του προσωπικές εγγυήσεις. Όταν όμως ρωτήθηκε από το Γ. Παπαηλιού, να συγκεκριμενοποιήσει τις προσωπικές εγγυήσεις, δηλαδή αν αυτές περιλαμβάνουν ακίνητα ή καταθέσεις (προσωπικούς λογαριασμούς), απάντησε ότι δεν έχει στην ιδιοκτησία του ακίνητα !!! Όσον αφορά δε καταθέσεις (προσωπικούς λογαριασμούς) δεν απάντησε. Και πρόσθεσε ότι η οικονομική κατάστασή του είναι «συμπαθητική» !!! Επομένως, οι προσωπικές εγγυήσεις είναι άνευ αντικειμένου, «ένα πουκάμισο αδειανό» !!!

Παραδέχτηκε ότι παίζονταν και παίζονται «πολιτικά παιχνίδια» με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ότι υπάρχει διαπλοκή, εξαιρώντας μόνον τον εαυτό του. Όμως περιόρισε τη διαπλοκή στην ανάληψη δημοσίων έργων και στις «δουλειές με το Δημόσιο». Σε ερώτηση δε του Γ. Παπαηλιού, αν το γεγονός, ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που εκ των πραγμάτων συνδέονται με τη δημόσια σφαίρα, διαμορφώνουν και πάντως επηρεάζουν την κοινή γνώμη, αποτελεί όρο για την ανάπτυξη σχέσεων διαπλοκής με το πολιτικό σύστημα, απάντησε, επιδεικνύοντας μία φωτογραφία από επίσκεψη του Α. Τσίπρα στο «Πρώτο Θέμα» το 2013, όπως ο ίδιος είπε. Δηλαδή, «άλλα λόγια ν΄ αγαπιόμαστε» !!!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στα «μπλε» το Πνευματικό Κέντρο για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής

Το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας φωταγωγήθηκε και έγινε μπλε, για το βράδυ της Μ. Δευτέρας 29 Απριλίου 2024, καθώς ο Δήμος Καλαμάτας ανταποκρίθηκε με χαρά στο εορταστικό κάλεσμα του Make-A-Wish Ελλάδας. Για το Make-a-Wish παγκοσμίως η 29η Απριλίου είναι μια ημερομηνία ορόσημο και γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο με ιδιαίτερο και θεαματικό τρόπο. Στην

Κώστας Τζιούμης: «Είμαστε καθημερινά δίπλα στους ανθρώπους που χρήζουν βοήθειας.»

Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 29 Απριλίου 2024, συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Τρίπολης κ. Κωνσταντίνου Τζιούμη και αντιπροσωπείας του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, στο Δημαρχείο Τρίπολης. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα ο Δήμος Τρίπολης διαχρονικά μέσω της λειτουργίας των κοινωνικών του υπηρεσιών, έχει υλοποιήσει κοινωνικά προγράμματα και αποδεικνύει εμπράκτως ότι βρίσκεται καθημερινά δίπλα

Καθιερωμένη εκδήλωση «Το Κάψιμο του Ιούδα»

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων του Πάσχα θα υπάρξει μια αλλαγή σε σχέση με την καθιερωμένη πραγματοποίηση του δρώμενου « Το κάψιμο του Ιούδα».  Η εκδήλωση αυτή δε θα πραγματοποιηθεί, ως είθισται, στην Πλατεία Φιλικών «Πλατεία των Προσφύγων της Μικράς Ασίας-Γιώργος Καραγιάννης», λόγω της εκδημίας του σπουδαίου Τριπολίτη και

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής (30/4/2024)

Την Μ. Τρίτη (30/4/2024) στις 12.00, θα διεξαχθεί συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής. Διαβάστε την πρόσκληση της συνεδρίασης, ΕΔΩ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο