Σάββατο, 12 Ιουλίου, 2025
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ

Κοινοτικός αμπελώνας στην Αλαγονία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μετά τον κοινοτικό λαχανόκηπο που υλοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2023 στην Αλαγονία ήρθε και η ώρα για τη δημιουργία του κοινοτικού αμπελώνα, ενημερώνει η Κοινότητα Αλαγονίας.

Σε μια έκταση περίπου ενός στρέμματος, θα φυτευτούνε 100 περίπου φυτά της ποικιλίας Πλατάνα ή Κουτσαβίτικο, που θεωρείται ότι ήταν η ποικιλία από την οποία έφτιαχναν τον φημισμένο αρχαίο οίνο, τον Δένθι. Ο χώρος παραχωρήθηκε από κάτοικο της Αλαγονίας στον Αϊ-Γιάννη, ιστορική περιοχή με παλιούς αμπελώνες.

Σε σχετική ενημέρωση – κάλεσμα από την Κοινότητα Αλαγονίας αναφέρεται:

Όπως, και στην περίπτωση του κοινοτικού λαχανόκηπου και του κοινοτικού σιταροχώραφου, ο απώτερος στόχος είναι η αυτάρκεια και παράλληλα η αναβίωση του παλιού συλλογικού πνεύματος του χωριού, τον κτίσιμο ανθρώπινων σχέσεων, που αποτελεί τον αληθινό πλούτο στη ζωή τον ανθρώπων. Να δράσουμε συλλογικά, δηλαδή να τρυγήσουμε σε λίγα χρόνια τα σταφύλια, να τα πατήσουμε, να φτιάξουμε κρασί, να φέρουμε πιο κοντά τους ανθρώπους.

Είναι, επομένως, μεγάλη μας χαρά να σας καλέσουμε στην φύτευση και να σας μιλήσουμε γι’ αυτό που χτίζεται στην Αλαγονία.  

Μετά την φύτευση θα παρατεθεί γεύμα στην Κοινότητα οπότε θα μας δοθεί ευκαιρία να μιλήσουμε με τους συμμετέχοντες για τις δράσεις που γίνονται στο χωριό μας. Η φύτευση θα γίνει Κυριακή 17 Δεκεμβρίου και ο τόπος συνάντησης για όσους θέλουν να πάρουν μέρος θα είναι στην Κοινότητα 10.30 π.μ. Με την ευκαιρία της πρόσφατης εκπομπής από την Ιαπωνική Τηλεόραση ταινίας ντοκιμαντέρ για την φυσική καλλιέργεια που γυρίστηκε στην Αλαγονία, στη συνάντηση θα γίνει και η προβολή του εν λόγω ντοκιμαντέρ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού στα αντλιοστάσια του Αναβάλου- Στα 21.000 κυβικά/ώρα η παροχή με τη νέα μονάδα

Την πορεία των παρεμβάσεων στο αρδευτικό σύστημα του Αναβάλου, βασικής υποδομής άρδευσης του Αργολικού πεδίου, παρακολούθησε από κοντά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, στο πλαίσιο επιτόπιων επισκέψεών του την Πέμπτη 10 Ιουλίου 2025. Η αυτοψία ξεκίνησε από το αντλιοστάσιο Κουτσοποδίου, σημείο νευραλγικής σημασίας για την τροφοδότηση των καλλιεργειών της περιοχής. Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης μετέβη

Δημήτρης Πτωχός: «Κάθε επένδυση στην υγεία είναι επένδυση στην ίδια την κοινωνία» – Ενεργειακή αναβάθμιση 3,7 εκατ. ευρώ στο Γ.Ν. Κορίνθου

Υπεγράφη την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2025, στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου: «Ενεργειακή Αναβάθμιση Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου – Υποέργο 4: Εργασίες Ενεργειακής Αναβάθμισης, Εξοικονόμησης Ενέργειας και ΑΠΕ», συνολικού προϋπολογισμού 3.700.128,41 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΠΕΚΑ, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (85%) και εθνικούς

Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στο Αίγιο – Μήνυμα από το 112

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (11/7) σε αγροτοδασική...
00:07:46

Κλειώ Κορώνη Παπαντωνίου: Νέο Κύμα Καύσωνα – Μέτρα Προστασίας για Παιδιά και Ευάλωτες Ομάδες (vid)

Νέο Κύμα Καύσωνα: Μέτρα Προστασίας για Παιδιά και Ευάλωτες...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ