Ενέργειες αναβάθμισης της υφαντικής τέχνης στο Γεράκι

Συνεχίζεται η λειτουργία της δομής διδασκαλίας υφαντικής τέχνης στο Γεράκι και γίνονται ενέργειες για αναβάθμισή της σε πανελλήνιο κέντρο εκμάθησης 

Πραγματοποιήθηκε χθες, 30-01-2023, συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης της από 14-02-2022 Προγραμματικής Σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «Λειτουργία πειραματικής δομής διδασκαλίας υφαντικής τέχνης στο Γεράκι Λακωνίας έως το 2023».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεχίζεται η λειτουργία της δομής διδασκαλίας υφαντικής τέχνης στο Γεράκι και γίνονται ενέργειες για αναβάθμισή της σε πανελλήνιο κέντρο εκμάθησης 

Πραγματοποιήθηκε χθες, 30-01-2023, συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης της από 14-02-2022 Προγραμματικής Σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «Λειτουργία πειραματικής δομής διδασκαλίας υφαντικής τέχνης στο Γεράκι Λακωνίας έως το 2023».

 

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν τα μέλη της επιτροπής, ήτοι ο κ. Θεόδωρος Βερούτης, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο κ. Δήμος Βέρδος, Δήμαρχος Δήμου Ευρώτα, ως εκπρόσωπος του Δήμου Ευρώτα και ο κ. Σπυρίδων Φλώρος, Αντιπρόεδρος της Πάρνωνας Α.Ε, ως εκπρόσωπος της Πάρνωνας Α.Ε., αναπληρώνοντας τον κ. Μαρίνη Μπερέτσο. Επίσης, παρευρέθηκε ο κ. Νικόλαος Αντωνάκης, μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών, εκπροσωπώντας το Σύλλογο.

Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε η άμεση έναρξη των προβλεπόμενων διαδικασιών από την Πάρνωνας Α.Ε. σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γερονθρών, για την επιλογή των μαθητριών/των που θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα του τρίτου κύκλου διδασκαλίας της υφαντικής τέχνης ο οποίος θα ξεκινήσει τον μήνα Μάρτιο. 

Οι αιτήσεις των υποψηφίων θα γίνονται παράλληλα στον Πολιτιστικό Σύλλογο Γερονθρών και στα γραφεία της Π.Ε. Λακωνίας στη Σπάρτη.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω δομή, που αποτελούσε πάγιο αίτημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών, λειτουργεί με την πλήρη οικονομική στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με τον Δήμο Ευρώτα και τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΟΤΑ “Πάρνωνας” Α.Ε. Τα μαθήματα της υφαντικής τέχνης πραγματοποιούνται σε ορθό αργαλειό στον Δημοτικό Ξενώνα του Γερακίου.

Μέσα στο 2022 πραγματοποιήθηκε η προβολή και ανάδειξη της υφαντικής τέχνης με τη λειτουργία και την επιτυχή ολοκλήρωση δύο κύκλων διδασκαλίας της. Συγκεκριμένα τα μαθήματα για τον πρώτο κύκλο διεξήχθησαν το χρονικό διάστημα από τις 7 Μαΐου έως τις 24 Ιουλίου και για τον δεύτερο κύκλο το χρονικό διάστημα από τις 17 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου. Τα μαθήματα παρακολούθησαν συνολικά 25 άτομα, που μοιράστηκαν σε δύο τμήματα. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας δήλωσε ότι με τον επικείμενο κύκλο διδασκαλίας, συνεχίζεται η επιτυχημένη συνεργασία των συμβαλλομένων, για την εκμάθηση της υφαντικής τέχνης του Γερακίου, και μπαίνουν οι βάσεις προκειμένου το Γεράκι να μετατραπεί σε πανελλήνιο κέντρο εκμάθησης της υφαντικής τέχνης με την συνεργασία πλέον, του Υπουργείου Πολιτισμού και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της χώρας μας, που ήδη έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να αγκαλιάσουν την προσπάθεια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.Λακωνίας

Θεόδωρος Ν. Βερούτης

1

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι φωνές της Τρίπολης τραγουδούν Στέλιο Καζαντζίδη σε μια μουσική βραδιά στην πλατεία Άρεως

Στην πλατεία Άρεως της Τρίπολης πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο του Στέλιου Καζαντζίδη. Η βραδιά περιελάμβανε ερμηνείες γνωστών λαϊκών τραγουδιών από το ρεπερτόριο του καλλιτέχνη, οι οποίες παρουσιάστηκαν από τοπικά μουσικά σχήματα και ερμηνευτές της περιοχής. Η εκδήλωση συγκέν

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης