Λακωνία: Σε αυτοκινητοπορεία διαμαρτυρίας, οι αγρότες, στη Σπάρτη

Με αυτοκινητοπορεία στη Σπάρτη (23/1) οι Αγροτοκτηνοτρόφοι της Λακωνίας έδειξαν τις αγωνιστικές διαθέσεις τους για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που αποφασίστηκαν από τους Αγροτικούς Συλλόγους όλης της χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με αυτοκινητοπορεία στη Σπάρτη (23/1) οι Αγροτοκτηνοτρόφοι της Λακωνίας έδειξαν τις αγωνιστικές διαθέσεις τους για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που αποφασίστηκαν από τους Αγροτικούς Συλλόγους όλης της χώρας.

Ακολουθεί διαμαρτυρία που οργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ),

  • την Τετάρτη 25 Γενάρη στις 11 το πρωί,
  • στο σταθμό των τρένων,
  • στην Τρίπολη.

Οι Αγρότες διεκδικούν,

  • «Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους, ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεση τους.
  • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.
  • Επιδότηση που να καλύπτει το τεράστιο κόστος στις ζωοτροφές.
  • Εδώ και τώρα να δοθεί η αποζημίωση και αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε όλους χωρίς προϋποθέσεις στο 100% της πραγματικής ζημιάς που υπέστησαν οι αγροτοπαραγωγοί από τον παγετό του 2022 και από την πυρκαγιά του 2021 στην Μάνη.
  • Άμεσα με ευθύνη του Κράτους αρδευτικά έργα υποδομής.
  • Να ενταχθούν άμεσα όλοι οι επιλαχόντες στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών.
  • Άμεσα το σταμάτημα των εργασιών για την δημιουργία σκουπιδοεργοστασίου στην θέση Ξηροκάμπια
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι φωνές της Τρίπολης τραγουδούν Στέλιο Καζαντζίδη σε μια μουσική βραδιά στην πλατεία Άρεως

Στην πλατεία Άρεως της Τρίπολης πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο του Στέλιου Καζαντζίδη. Η βραδιά περιελάμβανε ερμηνείες γνωστών λαϊκών τραγουδιών από το ρεπερτόριο του καλλιτέχνη, οι οποίες παρουσιάστηκαν από τοπικά μουσικά σχήματα και ερμηνευτές της περιοχής. Η εκδήλωση συγκέν

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης