Δήλωση Δημάρχου για το Διεθνές Αεροδρόμιο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» Καλαμάτας

Ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, σήμερα Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022, με αφορμή την εκκίνηση του διαγωνισμού για την αναβάθμιση του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας, ανέφερε:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, σήμερα Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022, με αφορμή την εκκίνηση του διαγωνισμού για την αναβάθμιση του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας, ανέφερε:

«Η ουσιαστική αναβάθμιση του Διεθνούς Αερολιμένα “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” της Καλαμάτας όλα δείχνουν ότι μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, μέσα από το διαγωνισμό για την παραχώρηση σε ιδιώτη επενδυτή της διαχείρισης, λειτουργίας, ανάπτυξης, συντήρησης και εκμετάλλευσής του.

Είναι μια εξέλιξη που έρχεται σε συνέχεια των εξαγγελιών της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού εδώ από την Καλαμάτα και είναι σημαντικό ότι έστω και με καθυστέρηση ετών το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας σύντομα θα έχει τη δυνατότητα να υποδεχθεί χιλιάδες επιπλέον επισκέπτες σε σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Είναι κρίσιμο ότι πέραν της αναβάθμισης των κτηριακών εγκαταστάσεων, κομβικής σημασίας αποτελεί η επέκταση του Αερολιμένα με τη δημιουργία χώρου στάθμευσης αεροπλάνων και φυσικά η αναβάθμιση που αναμένεται στα συστήματα ασφαλείας, στα ραντάρ και τον πύργο ελέγχου που περνά μέσα και από την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της 120 ΠΕΑ.

Είναι ξεκάθαρο ότι η αναβάθμιση του Αεροδρόμιου θα ενισχύσει τη δυναμική της Καλαμάτας, της Μεσσηνίας και της νότιας Πελοποννήσου γενικότερα, προσθέτοντας στην αναπτυξιακή μας προοπτική και φυσικά στην τοπική οικονομία».

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι φωνές της Τρίπολης τραγουδούν Στέλιο Καζαντζίδη σε μια μουσική βραδιά στην πλατεία Άρεως

Στην πλατεία Άρεως της Τρίπολης πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο του Στέλιου Καζαντζίδη. Η βραδιά περιελάμβανε ερμηνείες γνωστών λαϊκών τραγουδιών από το ρεπερτόριο του καλλιτέχνη, οι οποίες παρουσιάστηκαν από τοπικά μουσικά σχήματα και ερμηνευτές της περιοχής. Η εκδήλωση συγκέν

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης