Σε κατηγορία κινδύνου 4 για πυρκαγιά το μεγαλύτερο τμήμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου αύριο Κυριακή 3 Ιουλίου

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς στο μεγαλύτερο τμήμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου όπως ενημερώνει η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς τον οποίον εξέδωσε Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Κυριακή 3 Ιουλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς στο μεγαλύτερο τμήμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου όπως ενημερώνει η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς τον οποίον εξέδωσε Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Κυριακή 3 Ιουλίου.

Ειδικότερα, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στο σύνολο των Π Ε. Αργολίδας και Κορινθίας και σε μεγάλα τμήματα της Αρκαδίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας. Στις υπόλοιπες περιοχές ο δείκτης επικινδυνότητας είναι υψηλός (κατηγορία 3).

Ηδη οι αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και οι δήμοι της έχουν ενημερωθεί ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες θα πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος

Βραδιά ρεμπέτικου με άρωμα Αποδήμων – Με επιτυχία η μουσικοχορευτική εκδήλωση στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αποδήμων

Ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό οδοιπορικό στο ρεμπέτικο τραγούδι ένωσε την Τρίτη 21 Ιουλίου το βράδυ τον Δήμο Σπάρτης με τους Απόδημους Λάκωνες