Στο ΠΕΠ Πελοποννήσου η πράξη “Vamvakou Revival – Ιδρυση και λειτουργία θερμοκοιτίδας νέων επιχειρήσεων”

Στο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 εντάχθηκε, με απόφαση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, η πράξη “Vamvakou Revival – Ιδρυση και λειτουργία θερμοκοιτίδας νέων επιχειρήσεων”, με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη που ανέρχεται σε 423.558,04 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 εντάχθηκε, με απόφαση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, η πράξη “Vamvakou Revival – Ιδρυση και λειτουργία θερμοκοιτίδας νέων επιχειρήσεων”, με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη που ανέρχεται σε 423.558,04 ευρώ.

Η Βαμβακού Revival, είναι μία πρωτοβουλία νέων ανθρώπων, μόνιμων κατοίκων Βαμβακούς, στον Δήμο Σπάρτης, που συστάθηκε ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την υποστήριξη του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”.

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η αναζωογόνηση της Βαμβακούς στον Πάρνωνα και η επιστροφή μόνιμων κατοίκων, με την δράση του εν λόγω οργανισμού να εστιάζει στη βιώσιμη ανάπτυξη μέσω συμπληρωματικών δραστηριοτήτων.

Η Βαμβακού Revival προτείνει την δημιουργία μίας θερμοκοιτίδας – δομής φιλοξενίας νέων ή υπό δημιουργία επιχειρήσεων που έχουν έδρα στην ευρύτερη περιοχή – περιφέρεια και η οποία θα λειτουργήσει ως μοχλός προσέλκυσης και ανάπτυξης νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας και θα συμβάλει στην αναζωογόνηση και ποιοτική αναβάθμιση της (ευρύτερης) τοπικής οικονομίας.

Την σχετική απόφαση μπορείτε να δείτε εδώ.

*Η φωτογραφία προέρχεται από τον ιστότοπο vamvakourevival.org

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αρκαδία και Κορινθία – 6 συλλήψεις

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων συνελήφθησαν συνολικά - 6 - άτομα Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών, πραγματοποιήθηκαν χθες (22.7.2026)

Συλλήψεις για ναρκωτικά και κλοπή σε Λακωνία και Μεσσηνία

Συνελήφθησαν, χθες (22.7.2026 ) το μεσημέρι , σε τοπική κοινότητα του δήμου Σπάρτης , από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης

Οι φωνές της Τρίπολης τραγουδούν Στέλιο Καζαντζίδη σε μια μουσική βραδιά στην πλατεία Άρεως

Στην πλατεία Άρεως της Τρίπολης πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο του Στέλιου Καζαντζίδη. Η βραδιά περιελάμβανε ερμηνείες γνωστών λαϊκών τραγουδιών από το ρεπερτόριο του καλλιτέχνη, οι οποίες παρουσιάστηκαν από τοπικά μουσικά σχήματα και ερμηνευτές της περιοχής. Η εκδήλωση συγκέν

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,