Eξακοντίστηκαν στα 1.329 τα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου – 159 οι νοσηλείες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε 1.329 ανέρχονται τα κρούσματα covid-19 που καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου.

Υψηλός παραμένει ο αριθμός των νοσηλειών, από το σύνολο των οποίων οι 12 είναι στις ΜΕΘ.

 

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr), τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 28.828.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 29 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 28.828, εκ των οποίων 19 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.134.713 (ημερήσια μεταβολή +2,6%), εκ των οποίων 50,4% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 215 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.488 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 37 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 620 (60,6% άνδρες) με διάμεση ηλικία 63 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 529 (85,32%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 91 (14,68%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.745 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 413 (ημερήσια μεταβολή +21,47%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 330 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 72 ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 20.636 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

 

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου καταγράφηκαν 1.329 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 44.070.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 175, στην Π.Ε. Αρκαδίας 308, στην Π.Ε. Κορινθίας 313, στην Π.Ε. Λακωνίας 267 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 266.

Εξ άλλου, με βάση την ενημέρωση που έγινε το πρωί σήμερα Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν -μέχρι και χθες Τρίτη 28 Δεκεμβρίου- συνολικά 159 άτομα (τα 12 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 10 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 9, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 27, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 44 (τα 6 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 31 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 38 (τα 6 στη ΜΕΘ).

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κώστας Τζιούμης: “Καλώ τους νέους μας να συμμετέχουν στα κοινά και να αγαπούν τον τόπο τους”

Μια άκρως εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα συζήτηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 30 Απριλίου 2026 στο Ψηφιακό Μουσείο Τρίπολης, μεταξύ του Δημάρχου Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη και μαθητών του 2ου Πρότυπου Γενικού Λυκείου Τρίπολης

LIVE ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ | Αγωνιστική ημέρα: 24

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ | Α Κατηγορία Γυναίκες 2025 - 26🟡🔵 Αγωνιστική ημέρα: 24 📆Σάββατο 02/05/2026, 16:00) 📍Γήπεδο Παναρκαδικού ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!

Υπεγράφη η σύμβαση για τον Βιολογικό Καθαρισμό Ελαφονήσου | Δημήτρης Πτωχός: Ένα έργο που δίνει οριστική λύση και αλλάζει τα δεδομένα για το νησί

Στην υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «Κατασκευή Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Δήμου Ελαφονήσου», προϋπολογισμού 4.092.417,89 ευρώ, προχώρησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σηματοδοτώντας την έναρξη ενός έργου καθοριστικής σημασίας για το νησί. Πρόκειται για μια παρέμβαση που δίνει οριστική λύση στη διαχείριση των λυμάτων, ενισχύει την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και δημιουργεί τις προϋποθέσεις

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης: Λαϊκίστικη η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για μειωμένο ωράριο εργασίας

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για μείωση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας σε 32-35 με πλήρεις αποδοχές, λίγο πριν την Πρωτομαγιά, οδηγεί σε λουκέτα χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους. Ο κύριος Ανδρουλάκης, με μία πρόταση καθαρά λαϊκίστικη, δεν μπαίνει στον

ΔΗΜΟΦΙΛΗ