Εκδηλώσεις στου Πάπαρι για τη σύσταση του 1ου Στρατοπέδου των Ελλήνων το 1821

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκδηλώσεις στο χωριό Πάπαρι της Δημοτικής Ενότητας Βαλτετσίου Δήμου Τρίπολης για την Επέτειο σύστασης του 1ου Επίσημου Στρατοπέδου των Ελλήνων, στις 6 Απριλίου 1821, υπό τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Ένα ακόμα ιστορικό γεγονός που έλαβε χώρα στην Αρκαδία μας και έρχεται να μας υπενθυμίσει τη συνεισφορά αυτού του τόπου αλλά και την υποχρέωση που έχουμε όλοι μας να διατηρήσουμε αλώβητη την Πατρίδα μας και να ενωθούμε για το καλό της, τώρα που οι ώρες είναι δύσκολες και οι κίνδυνοι, αν και διαφορετικοί, παραμένουν.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων και στην διάρκεια της Θείας Λειτουργίας έγινε και η χειροτονία σε πρωτοσβύτερο και ηγούμενο της Ιεράς Μονής Γοργοεπηκόου Νεστάνης του ιεροδιακόνου- πατέρα Νεκτάριου (κατά κόσμον Δημητρίου Παπανικολάου)….Του ευχόμαστε να είναι πάντα “Άξιος” να υπηρετεί το λόγο του Θεού και τους πιστούς….

Στις εκδηλώσεις παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γ. Ρουμελιώτης, Γ. Κατσίρης και Γ. Μπακούρης.

Επίσης παρόντες ήταν ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης Δ. Τυροβολάς, η πρόεδρος της ΚΕΔΗΤ Δώρα Μπρακουμάτσου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης και υπεύθυνος Γραφείου Τύπου του Δήμου Σωτήρης Παπαδημητρίου.

{gallery}papari{/gallery}

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης (8/5/2024)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Δ/νση : Αταλάντης & Λαγοπάτη – 1ος όροφος Τ.Κ. 221 32 Τρίπολη Τηλ. : 2713 - 600426 Τρίπολη 2 Μαΐου 2024 Αρ. Πρωτ.: 26 ΠΡΟΣ Τα μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας ΤρίποληςΚοινοποίηση: Δήμαρχο Τρίπολης κ. Τζιούμη Κωνσταντίνο ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 8η Μαΐου 2024, ημέρα

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής (8/5/2024)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Τρίπολη 2-5-2024 Αρ. πρωτ.: 14275ΠΡΟΣ 1) Τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Τρίπολης 2) Γ.Γ. Δήμου Τρίπολης 3) Επικεφαλής παρατάξεων 4) κ. Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας ΤρίποληςΠ Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας προσκαλούμε την 8η Μαΐου
00:46:49

Τα Δημοτικά Της Ιουλίας – 14 Παραδοσιακά Τραγούδια για το Πασχαλινό γλέντι

14 από τα πιο γνωστά κι αγαπημένα παραδοσιακά τραγούδια...

Με κατάνυξη και ευλάβεια η περιφορά του Επιταφίου στην Πύλο

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέστηκε την Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πύλο, με την παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, του Δημάρχου Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτη Καρβέλα, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Τάσου Σαρδέλη, του Προέδρoυ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύλου κ. Γεωργίου Κουφόγιωργα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο