Σημαντική αύξηση της απορρόφησης του ΠΕΠ παρουσιάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, επίσκεψη αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Γ. Τσακίρη και συνάντηση με τον περιφερειάρχη Π. Νίκα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαντική αύξηση παρουσιάζει τον τελευταίο χρόνο η απορρόφηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου των πιστώσεων του ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του έργων που υλοποιούνται μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος.

Αυτό σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης, ο οποίος -συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του εν λόγω υπουργείου Δημήτρη Σκάλκο- επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή 12 Μαρτίου την Αρκαδία, όπου μαζί με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, επισκέφθηκε το έργο παράκαμψης των Δολιανών, στον δρόμο Τρίπολης – Αστρους, ενώ στη συνέχεια μετείχε σε σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας, με τη συμμετοχή αιρετών, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.

Ο περιφερειάρχης, στον χαιρετισμό του επισήμανε το κρίσιμο -όπως το χαρακτήρισε- έργο που επιτελείται από τους Γ. Τσακίρη και Δ. Σκάλκο “για το κλείσιμο του παλιού και το ‘χτίσιμο’ του νέου ΕΣΠΑ”, ενώ εκτίμησε ότι με την μεταβολή που τελικά επήλθε στο νόμο για τις δημόσιες συμβάσεις “μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουν διπλασιαστεί τα εργοτάξια σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου”.

Εξέφρασε δε ευχαριστίες για την συνδρομή που, όπως είπε, παρέχουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο αναπληρωτής υπουργός και ο γ.γ. του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Στις δικές τους δηλώσεις, στον τόπο του πιο πάνω έργου -παρουσία, μεταξύ άλλων, και του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστου Λαμπρόπουλου, του δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας Γιώργου Καμπύλη, του προϊσταμένου της ΕΥΔΕΠ Πελοποννήσου Αντώνη Ψαράκη και του διευθυντή Τεχνικών Εργων της έδρας Γιώργου Μουταφίδη- ο Γ. Τσακίρης και ο Δ. Σκάλκος, από την πλευρά τους, ανακοίνωσαν ότι το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027 θα διαθέσει στις Περιφέρειες πιστώσεις αυξημένες κατά 30% συγκριτικά με το προηγούμενο.

Ιδιαίτερα στάθηκαν, επίσης, στις σημαντικές επιδόσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατά τον τελευταίο χρόνο όσον αφορά την απορρόφηση πιστώσεων του ΠΕΠ και επισήμαναν ότι το νέο ΕΣΠΑ θα εστιάσει σε μικρά έργα που καλύπτουν τοπικές ανάγκες και συνδυάζουν διαφορετικές προτεραιότητες, τα οποία θα πρέπει να έχουν σημαντικό πράσινο αλλά και ψηφιακό αποτύπωμα, συμβάλλοντας παράλληλα στη σύγκλιση των Περιφερειών της Ευρώπης.

Στη συνέχεια, τα δύο κυβερνητικά στελέχη μετέβησαν στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, όπου μετείχαν σε ευρεία σύσκεψη στην οποία εξετάστηκαν καταλεπτώς τα έργα που χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και η εξέλιξή τους.

Στη σύσκεψη μετείχαν, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, οι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας και Λακωνίας Χρήστος Λαμπρόπουλος και Θεόδωρος Βερούτης, υπηρεσιακοί παράγοντες και τεχνικοί σύμβουλοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός και ο γ.γ. Ανάπτυξης -συνοδευόμενοι από τους αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας Χρήστο Λαμπρόπουλο και Πρόνοιας Δημήτρη Σχοινοχωρίτη, καθώς επίσης και τον δήμαρχο Τρίπολης Κώστα Τζιούμη, όπως και τον προϊστάμενο της ΕΥΠΕΔ Πελοποννήσου Αντώνη Ψαράκη- είχαν επισκεφθεί την Κερασίτσα της Τρίπολης όπου υλοποιείται δομή φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Τρίπολης.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Eπίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τρίπολη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε φαρμακοβιομηχανικές εγκαταστάσεις στην Τρίπολη, όπου υλοποιούνται μεγάλες επενδύσεις από εταιρείες όπως η DEMO, η WIN MEDICA και η FARAN. Τα έργα αυτά ενισχύουν την εγχώρια παραγωγή φαρμάκων, καλύπτουν σημαντικό μέρος των αναγκών της Ελλάδας και της Ευρώπης και δημιουργούν πάνω από 1.500 θέσεις εργασίας. Ο Πρωθυπουργός, μαζί με τον Υπουργό Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας, τόνισε τη σημασία των επενδύσεων για την περιφερειακή ανάπτυξη, την καινοτομία, την αυτάρκεια της χώρας και την επιστροφή νέων επιστημόνων (brain regain). Υπογράμμισε επίσης ότι ο κλάδος της φαρμακοβιομηχανίας αποτελεί στρατηγικό πυλώνα της οικονομίας. Παράλληλα, επισκέφθηκε την πρώτη Ακαδημία Επαγγελματικής Κατάρτισης Φαρμάκου στην Τρίπολη, η οποία προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση και πρακτική άσκηση, με στόχο την άμεση απορρόφηση των αποφοίτων στην αγορά εργασίας. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος της προσπάθειας σύνδεσης της εκπαίδευσης με τις ανάγκες της βιομηχανίας και ενίσχυσης της επαγγελματικής κατάρτισης στην Ελλάδα. Συνολικά, η επίσκεψη ανέδειξε τη δυναμική της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ως μοχλό ανάπτυξης, απασχόλησης και τεχνολογικής προόδου.

Ανακοίνωση επέκτασης του Παναρκαδικού Νοσοκομείου | Δημήτρης Πτωχός: Με σχέδιο και συνεργασία, αναβαθμίζουμε τις δομές υγείας της Πελοποννήσου

Με ισχυρό αποτύπωμα συνεργασίας και συγκεκριμένα αποτελέσματα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας στην Πελοπόννησο, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Απριλίου η επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στην Αρκαδία, παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο μεγάλο έργο ανέγερσης νέας πτέρυγας στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, το οποίο, όπως ανέδειξε ο Περιφερειάρχης Δημήτρης

Κώστας Τζιούμης: Η Τρίπολη εξελίσσεται σε σύγχρονο πόλο ανάπτυξης και ευκαιριών

Την Τρίπολη επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, την Τρίτη 28.4.2026 σε σημαντικές υποδομές εκπαίδευσης και παραγωγής της Τρίπολης. Παρών ήταν ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης κατά την επίσκεψή του Πρωθυπουργού στη Δημόσια ΣΑΕΚ Τρίπολης, όπου παρουσιάστηκε το καινοτόμο μοντέλο επαγγελματικής εκπαίδευσης στον τομέα του φαρμάκου. Στη συνέχεια, ο κ. Τζιούμης συμμετείχε στην επίσκεψη του

ΔΗΜΟΦΙΛΗ