Σύσκεψη μέσα στον Μάρτιο για το θέμα του φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και στελεχών της ΔΕΔΑ, με αντικείμενο το φυσικό αέριο στις πόλεις της Περιφέρειας, έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα 22 Μαρτίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και στελεχών της ΔΕΔΑ, με αντικείμενο το φυσικό αέριο στις πόλεις της Περιφέρειας, έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα 22 Μαρτίου.

Στην διάσκεψη αυτή θα εξεταστεί διεξοδικά το συγκεκριμένο θέμα, μετά και την έγκριση -από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή- της διάθεσης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου του ποσού των 20.000.000 ευρώ για τον σκοπό αυτό, κατά την πρόσφατη αναθεώρηση του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Σημειώνεται ότι σε απόφασή της αναφορικά με το Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΔΕΔΑ για το Δίκτυο Διανομής Λοιπής Ελλάδας για την περίοδο 2021-2025, πέρυσι τον Δεκέμβριο, η ΡΑΕ αναφέρει ότι η ΔΕΔΑ “επεσήμανε στην πρότασή της το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον της για ανάπτυξη δικτύου διανομής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στους Δήμους Κορίνθου, Τριπόλεως, Αργους – Μυκηνών, Ναυπλιέων, Καλαμάτας και Σπάρτης. Περιέλαβε δε τα απαιτούμενα στοιχεία  χιλιόμετρα μέσης και χαμηλής πίεσης, εκτιμώμενο αριθμό συνδέσεων, επισημαίνοντας την πρόθεσή της για επικαιροποίηση/εξειδίκευσή τους ανάλογα με την έκβαση της υπόθεσης και την πιθανή ένταξη του έργου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2014 – 2020”, προϋπόθεση που πλέον έχει καλυφθεί, μετά την σχετική έγκριση που η Περιφέρεια Πελοποννήσου έλαβε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι φωνές της Τρίπολης τραγουδούν Στέλιο Καζαντζίδη σε μια μουσική βραδιά στην πλατεία Άρεως

Στην πλατεία Άρεως της Τρίπολης πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο του Στέλιου Καζαντζίδη. Η βραδιά περιελάμβανε ερμηνείες γνωστών λαϊκών τραγουδιών από το ρεπερτόριο του καλλιτέχνη, οι οποίες παρουσιάστηκαν από τοπικά μουσικά σχήματα και ερμηνευτές της περιοχής. Η εκδήλωση συγκέν

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης