Καταγράφηκαν 30 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 1.410.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 12 Φεβρουαρίου 2021, ώρα 15:00

Σήμερα ανακοινώνουμε 1.410 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού (covid-19), εκ των οποίων 0 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 170.244, εκ των οποίων 51,9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 6.086 (3,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 54.695 (61,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

293 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. 213 (72,7%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86,3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 1.204 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 21 νέους θανάτους από τη νόσο covid-19, φθάνοντας τους 6.077 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3.574 (58,8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου -ώς τις 3 το μεσημέρι- καταγράφηκαν 30 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 3.469.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 9, στην Π.Ε. Αρκαδίας 2, στην Π.Ε. Κορινθίας 17, στην Π.Ε. Λακωνίας 1 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 1.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Παρασκευή 12 του μήνα, οι νοσηλευόμενοι covid-19 στην Περιφέρεια ήταν συνολικά 61 (οι 6 εκ των οποίων σε ΜΕΘ). Αναλυτικά, ανά Γενικό Νοσοκομείο, οι νοσηλευόμενοι ήταν, Γ.Ν. Αργους 5, Γ.Ν. Ναυπλίου 3, Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης 12, Γ.Ν. Κορίνθου 18 (4 σε ΜΕΘ), Γ.Ν. Σπάρτης 7, Γ.Ν. Καλαμάτας 16 (2 σε ΜΕΘ).

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανακοίνωση επέκτασης του Παναρκαδικού Νοσοκομείου | Δημήτρης Πτωχός: Με σχέδιο και συνεργασία, αναβαθμίζουμε τις δομές υγείας της Πελοποννήσου

Με ισχυρό αποτύπωμα συνεργασίας και συγκεκριμένα αποτελέσματα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας στην Πελοπόννησο, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Απριλίου η επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στην Αρκαδία, παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο μεγάλο έργο ανέγερσης νέας πτέρυγας στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, το οποίο, όπως ανέδειξε ο Περιφερειάρχης Δημήτρης

Δημοσίευση διαγωνισμού για το ακίνητο Καταρράκτες Παράταση προθεσμίας

Η «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ Α.Ε. ΟΤΑ» προκηρύσσει δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκμίσθωση του τουριστικού ακινήτου «Καταρράκτες», στο Λουτράκι. Το ακίνητο βρίσκεται στην παραλιακή λεωφόρος Λουτρακίου – Περαχώρας Τιμή εκκίνησης: 42.000 € ετησίως Δίνεται παράταση δεκαπέντε (15) ημερών για την υποβολή προσφορών. Νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών: 21/05/2026 Ο διαγωνισμός αφορά την αξιοποίηση του ακινήτου με

ΔΗΜΟΦΙΛΗ