Αραχωβίτης-Τελιγιορίδου: Κύριε Βορίδη “το ψέμα έχει κοντά ποδάρια”.

Αραχωβίτης-Τελιγιορίδου: Κύριε Βορίδη

Ο θυμόσοφος Ελληνικός λαός μας λέει μια εύστοχη παροιμία: "το ψέμα έχει κοντά ποδάρια".  Η παροιμία αυτή ταιριάζει γάντι στην αλαζονική απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με την κοινή μας δήλωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αραχωβίτης-Τελιγιορίδου: Κύριε Βορίδη

Ο θυμόσοφος Ελληνικός λαός μας λέει μια εύστοχη παροιμία: “το ψέμα έχει κοντά ποδάρια”.  Η παροιμία αυτή ταιριάζει γάντι στην αλαζονική απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με την κοινή μας δήλωση.

Ο κ. Βορίδης, με μια σημερινή του δήλωση, αναγκάστηκε επιτέλους να  παραδεχθεί πως απέκλεισε από το πρόγραμμα προσωρινής παύσης αλιευτικών δραστηριοτήτων 13213 παράκτιους αλιείς από τους 14018 όπως το είχε παραδεχθεί και στους Καλύμνιους ψαράδες. Ρίχνει την ευθύνη  στον Ευρωπαϊκό κανονισμό 508/2014, και συγκεκριμένα το Άρθρο 33 αγνοώντας την τροποποίησή του λόγω της πανδημίας και συνεχίζει να  «κάνει γαργάρα» την αλήθεια και να ανακυκλώνει τα ψέματα.

Η ανακοίνωσή του είναι γεμάτη αοριστολογίες, μισές αλήθειες και σοφιστείες. Απαντάει σε στιλ Αντουανέτας που, ενώ ο αγροτικός κόσμος έξω υποφέρει από τις επιπτώσεις της πανδημίας, ο  Υπουργός συγκρίνεται ατυχώς γι αυτόν με την θητεία ΣΥΡΙΖΑ. Για παράδειγμα ο ΣΥΡΙΖΑ για την τιμή του γάλακτος έδωσε σε όλους τους αιγοπροβατοτρόφους που παράγουν γάλα 42.000.000 ευρώ , ενώ σήμερα εν μέσω πανδημίας ο ίδιος και η ΝΔ  έδωσαν μόνο 30.000.000 ευρώ αποκλείοντας ταυτόχρονα 1 στους 10 αιγοπροβατοτρόφους.

Δυστυχώς όμως για αυτόν, ο πήχης τέθηκε πολύ ψηλά στην συλλογική συνείδηση των αγροτών των κτηνοτρόφων και των αλιέων και περνάει από κάτω. Κατανοούμε το άγχος και τον πανικό του και της Κυβέρνησής του. Τέλος  όσο αφορά την αύξηση κατά 600.000 ευρώ στον προϋπολογισμό του 2021, στα λειτουργικά έξοδα των υπουργικών γραφείων στο ΥΠΑΑΤ,  τον καλούμε να διαβάσει τον προϋπολογισμό που μόλις χθες ο ίδιος και η ΝΔ ψήφισε. Εμείς τον διαβάσαμε και για αυτό τον καταψηφίσαμε.

Όσο φανερώνονται τα ψέματα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, εμείς είμαστε εδώ με την κοινωνία και όχι με τους κόλακες και τα μεγαλο-συμφέροντα

 

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος