Αποκάλυψη Σταϊκούρα για επίδομα 800 ευρώ: Ποιοι δεν θα το πάρουν στη β΄ φάση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με την καραντίνα να πηγαίνει πως… άρση, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αποκάλυψε ποιοι θα μείνουν στη β’ φάση στήριξης της οικονομίας εκτός του επιδόματος των 800 ευρώ.

Κάποιοι εργαζόμενοι δεν θα πάρουν το επίδομα των 800 ευρώ στη δεύτερη φάση στήριξης της οικονομίας, είπε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο OPEN.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει δεύτερη δόση της ενίσχυσης των 800 ευρώ, ο Χρήστος Σταϊκούρας είπε ότι «σαφέστατα θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους εργαζόμενους των οποίων δεν έχει γίνει άρση της αναστολής σύμβασης». Πρόσθεσε, ωστόσο, πως «από Δευτέρα και μετά, ανάλογα και με τις ανακοινώσεις που θα κάνει η κυβέρνηση, μπαίνουμε σε μία νέα φάση. Αυτό σημαίνει ότι ένα κομμάτι επιχειρηματιών θα ανοίξει και θα ζητήσει πίσω ένα κομμάτι ή το σύνολο του προσωπικού του. Όπου γίνει άρση αναστολής, δεν μπορεί το Δημόσιο να συνδράμει με 800 ευρώ, θα συνδράμει για το χρονικό διάστημα για το οποίο είναι σε αναστολή».

Σημείωσε ότι για 20.000 εργαζόμενους έχει γίνει ήδη άρση της αναστολής σύμβασης μετά από αίτημα των επιχειρηματιών, «για να είναι έτοιμοι να ανοίξουν ανάλογα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης». Ο αριθμός αυτών που θα εργαστούν εκ νέου, όμως, θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις που θα πάρει η πολιτεία για το πόσους εργαζόμενους θα μπορεί να αξιοποιεί κάθε επιχείρηση (σ.σ. για υγειονομικούς λόγους). Είναι πιθανόν για κάποιο χρονικό διάστημα να είναι λιγότεροι οι εργαζόμενοι, «και εκεί θα πρέπει να στηρίξει η πολιτεία τους εργαζόμενους που θα μείνουν στο σπίτι», δήλωσε.

dikaiologitika.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στα «μπλε» το Πνευματικό Κέντρο για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής

Το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας φωταγωγήθηκε και έγινε μπλε, για το βράδυ της Μ. Δευτέρας 29 Απριλίου 2024, καθώς ο Δήμος Καλαμάτας ανταποκρίθηκε με χαρά στο εορταστικό κάλεσμα του Make-A-Wish Ελλάδας. Για το Make-a-Wish παγκοσμίως η 29η Απριλίου είναι μια ημερομηνία ορόσημο και γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο με ιδιαίτερο και θεαματικό τρόπο. Στην

Κώστας Τζιούμης: «Είμαστε καθημερινά δίπλα στους ανθρώπους που χρήζουν βοήθειας.»

Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 29 Απριλίου 2024, συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Τρίπολης κ. Κωνσταντίνου Τζιούμη και αντιπροσωπείας του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, στο Δημαρχείο Τρίπολης. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα ο Δήμος Τρίπολης διαχρονικά μέσω της λειτουργίας των κοινωνικών του υπηρεσιών, έχει υλοποιήσει κοινωνικά προγράμματα και αποδεικνύει εμπράκτως ότι βρίσκεται καθημερινά δίπλα

Καθιερωμένη εκδήλωση «Το Κάψιμο του Ιούδα»

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων του Πάσχα θα υπάρξει μια αλλαγή σε σχέση με την καθιερωμένη πραγματοποίηση του δρώμενου « Το κάψιμο του Ιούδα».  Η εκδήλωση αυτή δε θα πραγματοποιηθεί, ως είθισται, στην Πλατεία Φιλικών «Πλατεία των Προσφύγων της Μικράς Ασίας-Γιώργος Καραγιάννης», λόγω της εκδημίας του σπουδαίου Τριπολίτη και

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής (30/4/2024)

Την Μ. Τρίτη (30/4/2024) στις 12.00, θα διεξαχθεί συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής. Διαβάστε την πρόσκληση της συνεδρίασης, ΕΔΩ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο