“Αιχμάλωτοι της Γεωγραφίας” από τον Tim Marshall

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αν κατανοήσουμε τη γεωγραφία της Γης, θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε και τα γεγονότα που διαδραματίζονται στον κόσμο μας. 

Από την Αμερική στην Ανταρκτική. Από την Ασία στην Αφρική. Από την Ευρώπη στην Ωκεανία. Ο τόπος και η μορφολογία πάντα καθόριζε και επηρέαζε τη πολιτική, τη κοινωνία και τα αίτια πολέμων σε όλο τον κόσμο. Μέσα από 12 μεγάλους χάρτες ανακαλύπτουμε ότι η Ρωσία αν και η μεγαλύτερη και ισχυρότερη χώρα του κόσμου, έχει ένα τρωτό σημείο, δεν έχει φυσικά φυσικά οχυρά αλλά πεδινές εκτάσεις. Αντίθετα η Κίνα, μια από τις ισχυρότερες χώρες, προστατεύει τα σύνορά της χάρη στα φυσικά οχυρά της αλλά αντιμετωπίζει μια μεγάλη πρόκληση που είναι απόρροια της μορφολογίας της καθώς βασίζεται αποκλειστικά στη βιομηχανία της. Αυτή της σίτισης 1.4 δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

Η Ευρώπη περιλαμβάνει πολλές ισχυρές χώρες. Η γεωγραφία της είναι ευνοϊκή και το κλίμα της εύκρατο. Κάποιες από τις χώρες που βρίσκονται στην Ευρώπη είναι πλούσιες και επιτυχημένες ενώ κάποιες άλλες έχουν αργό αλλά σταθερό ρυθμό ανάπτυξης. Αυτή η ανάπτυξη έρχεται σε αντίθεση με τις χώρες της Αφρικής όπου η μορφολογία της δεν τους επιτρέπει να αναπτυχθούν και της Μέσης Ανατολής που υποφέρουν από τις συγκρούσεις και τους πολέμους.

Το βιβλίο του Tim Marshall “Αιχμάλωτοι της Γεωγραφίας” αποτελεί μια αξιόλογη και μοναδική εισαγωγή ως προς τον τρόπο που διαμορφώνονται οι αποφάσεις των παγκόσμιων ηγετών. Οι δώδεκα μεγάλοι χάρτες που περιλαμβάνονται στο βιβλίο τονίζουν τα γεωγραφικά πλεονεκτήματα – μειονεκτήματα κάθε χώρας συνοδευόμενα φυσικά από σημεία – σταθμούς της ιστορίας τους. Ανακεφαλαιώνοντας, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι η συγκεκριμένη έκδοση θα εγείρει την περιέργεια μικρών και μεγάλων.

Το παιδικό βιβλίο του Tim Marshall “Αιχμάλωτοι της Γεωγραφίας – 12 Μεγάλοι χάρτες για να ανακαλύψετε την Ιστορία και τον πολιτισμό του κόσμου” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης (8/5/2024)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Δ/νση : Αταλάντης & Λαγοπάτη – 1ος όροφος Τ.Κ. 221 32 Τρίπολη Τηλ. : 2713 - 600426 Τρίπολη 2 Μαΐου 2024 Αρ. Πρωτ.: 26 ΠΡΟΣ Τα μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας ΤρίποληςΚοινοποίηση: Δήμαρχο Τρίπολης κ. Τζιούμη Κωνσταντίνο ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 8η Μαΐου 2024, ημέρα

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής (8/5/2024)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Τρίπολη 2-5-2024 Αρ. πρωτ.: 14275ΠΡΟΣ 1) Τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Τρίπολης 2) Γ.Γ. Δήμου Τρίπολης 3) Επικεφαλής παρατάξεων 4) κ. Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας ΤρίποληςΠ Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας προσκαλούμε την 8η Μαΐου
00:46:49

Τα Δημοτικά Της Ιουλίας – 14 Παραδοσιακά Τραγούδια για το Πασχαλινό γλέντι

14 από τα πιο γνωστά κι αγαπημένα παραδοσιακά τραγούδια...

Με κατάνυξη και ευλάβεια η περιφορά του Επιταφίου στην Πύλο

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέστηκε την Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πύλο, με την παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, του Δημάρχου Πύλου – Νέστορος κ. Παναγιώτη Καρβέλα, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Τάσου Σαρδέλη, του Προέδρoυ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύλου κ. Γεωργίου Κουφόγιωργα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο