Μήνυμα Παυλόπουλου από την Αρκαδία στην Άγκυρα με φόντο τις νέες προκλήσεις Ερντογάν (video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την ώρα που ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν προκαλεί εκ νέου, δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι «θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο μέχρι τέλους, παρά τις δυτικές απειλές», ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος στέλνει ηχηρό μήνυμα προς την Άγκυρα.

[iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpnanea%2Fvideos%2F488869255261186%2F&show_text=0&width=560″ width=”560″ height=”315″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allowFullScreen=”true” ]

Ο ΠτΔ, μιλώντας από τη γενέτειρα του Νικηταρά -την Κοινότητα Τουρκολέκα Μεγαλόπολης– υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι οι γείτονες «οφείλουν να σεβασθούν το διεθνές και το ευρωπαϊκό Δίκαιο, να σεβασθούν τα σύνορα, το έδαφος, την ΑΟΖ της Ελλάδας, που είναι σύνορα, έδαφος και ΑΟΖ της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Όπως συμπλήρωσε ο κ. Παυλόπουλος, «σε αυτό δεν μπορεί να υπάρξει καμία υποχώρηση, καμία υπαναχώρηση. Το λέγω διότι η υπεράσπιση αυτών των αρχών αποτελεί, από την πλευρά μας, υπεράσπιση και της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας. Εμείς, οι Έλληνες, είμαστε αποφασισμένοι να το πράξουμε αυτό».

Ο Έλληνας Πρόεδρος υπενθύμισε στην Τουρκία τη συμπαράσταση που έχει η χώρα μας στο παραπάνω θέμα, τονίζοντας ότι «σήμερα δεν είμαστε πια μόνοι. Διότι, αντιλαμβανόμενη η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Διεθνής Κοινότητα τι αρνητικό και επικίνδυνο προηγούμενο θα δημιουργούσε οποιαδήποτε έκπτωση προς αυτή την κατεύθυνση και, ιδίως, σε ό,τι αφορά την οριοθέτηση της ΑΟΖ, έχουμε τώρα πια και τη συμπαράστασή τους. Αυτό πρέπει να γίνει πλήρως κατανοητό από τη γείτονα Τουρκία. Και το λέμε και για το δικό της συμφέρον».

Σημειώνεται ότι Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε το Σάββατο, για ακόμα μία φορά, τη δυσαρέσκειά του για τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα και την Κύπρο, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του τουρκικού κόμματος AKP (Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης), του οποίου ηγείται.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Μεγάλη Δευτέρα

Η Μεγάλη Δευτέρα σηματοδοτεί την αρχή της Εβδομάδας των...

Κώστας Τζιούμης: «Στόχος μας η Τρίπολη να γίνει κέντρο του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Φωτογραφίας»

Έκθεση φωτογραφίας με εικόνες από παλαιότερους εορτασμούς του Πάσχα παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες στην πόλη της Τρίπολης. Για το λόγο αυτό, δόθηκε κοινή συνέντευξη τύπου από τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη, τον Καλλιτέχνη κ. Νίκο Φλώρο και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κυρία Ελένη Καρούντζου. Την έκθεση επιμελείται ο κ. Φλώρος, για τον οποίο ο Δήμαρχος

Παναρκαδικός: Δωρεάν λεωφορείο στους φιλάθλους για τον αγώνα στην Πάτρα

Από τη Διοίκηση του Παναρκαδικού Α.Ο. ανακοινώνεται ότι για...

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Πάσχα Δήμου Τρίπολης

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για το Πάσχα. ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Μητροπολιτικός Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου / ώρα 8μμ Gabrίel Urbaίn Faure «Requίem» Η Χορωδία Ορφέας Τρίπολης ερμηνεύει το Requίem του Γάλλου συνθέτη της ύστερης ρομαντικής εποχής, Gabrίel Urbaίn Faure (1845-1924). Το έργο χαρακτηρίζεται για τη μελωδικότητα και τον ήρεμο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο