Οριστική νομιμοποίηση των αγορών παραγωγών βιολογικών προϊόντων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπεγράφη σήμερα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, και προωθήθηκε προς τους συναρμόδιους υπουργούς η Κοινή Υπουργική Απόφαση που ρυθμίζει τις αναγκαίες λεπτομέρειες για τη λειτουργία των αγορών παραγωγών βιολογικών προϊόντων, καθώς με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο δεν ήταν δυνατή η νόμιμη λειτουργία τους.

Ένα αίτημα των βιοκαλλιεργητών που γίνεται πράξη.

Δυνατότητα συμμετοχής στις εν λόγω αγορές έχουν αυστηρά οι παραγωγοί και οι αγροτικοί συνεταιρισμοί. Έτσι, ο καταναλωτής έρχεται σε άμεση επαφή και δημιουργεί διαπροσωπική σχέση με τον παραγωγό, αφού πωλεί ο ίδιος τα αγροτικά του προϊόντα, στην αγορά παραγωγών, που βρίσκεται στα όρια της περιφερειακής ενότητας στην οποία έχει την έδρα της εκμετάλλευσής του.

Επίσης, με την εν λόγω κοινή υπουργική απόφαση εξασφαλίζεται ότι τηρούνται οι αυστηρές προδιαγραφές της εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας ως προς τον βιολογικό τρόπο παραγωγής των πωλούμενων στις αγορές προϊόντων, με την πρόβλεψη ελέγχων και επιβολής προστίμων, σε περίπτωση διαπίστωσης μη συμμόρφωσης προς τη νομοθεσία.

Η απόφαση αυτή αποτελεί άλλο ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της αμεσότητας στην επαφή μεταξύ των παραγωγών και των καταναλωτών, προκειμένου οι πρώτοι να απολαμβάνουν αδιαμεσολάβητα την προστιθέμενη αξία των προϊόντων τους.

Σχεδιάζεται, επίσης, η επέκταση του θεσμού της Αγοράς Παραγωγών στους συμβατικούς παραγωγούς, ενός θεσμού με παράδοση σε πολλές άλλες χώρες, αλλά σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Μεγάλη Δευτέρα

Η Μεγάλη Δευτέρα σηματοδοτεί την αρχή της Εβδομάδας των...

Κώστας Τζιούμης: «Στόχος μας η Τρίπολη να γίνει κέντρο του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Φωτογραφίας»

Έκθεση φωτογραφίας με εικόνες από παλαιότερους εορτασμούς του Πάσχα παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες στην πόλη της Τρίπολης. Για το λόγο αυτό, δόθηκε κοινή συνέντευξη τύπου από τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη, τον Καλλιτέχνη κ. Νίκο Φλώρο και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κυρία Ελένη Καρούντζου. Την έκθεση επιμελείται ο κ. Φλώρος, για τον οποίο ο Δήμαρχος

Παναρκαδικός: Δωρεάν λεωφορείο στους φιλάθλους για τον αγώνα στην Πάτρα

Από τη Διοίκηση του Παναρκαδικού Α.Ο. ανακοινώνεται ότι για...

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Πάσχα Δήμου Τρίπολης

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για το Πάσχα. ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Μητροπολιτικός Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου / ώρα 8μμ Gabrίel Urbaίn Faure «Requίem» Η Χορωδία Ορφέας Τρίπολης ερμηνεύει το Requίem του Γάλλου συνθέτη της ύστερης ρομαντικής εποχής, Gabrίel Urbaίn Faure (1845-1924). Το έργο χαρακτηρίζεται για τη μελωδικότητα και τον ήρεμο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο