Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5), το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων επέλεξε το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) ως τιμώμενο ίδρυμα για το 2019.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5), το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων επέλεξε το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) ως τιμώμενο ίδρυμα για το 2019.

Το ΠΙΟΠ συμμετέχοντας στον φετινό εορτασμό με θέμα «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης», διοργανώνει ποικίλες δράσεις στην Αθήνα και στο Δίκτυο Μουσείων του, στην περιφέρεια.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαΐου (ώρες 11:00-14:00) οργανώνεται στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού του Ιδρύματος στη Σπάρτη, δράση με τίτλο «Ο τελευταίος όρθιος αργαλειός της Λακωνίας».

Η  Γερακίτισσα υφάντρα Χρυσούλα Σταματοπούλου θα κάνει επίδειξη της λειτουργίας του τελευταίου σε χρήση όρθιου αργαλειού της Λακωνίας, ενώ θα εκτίθενται και ορισμένες από τις δημιουργίες της, δείγματα της υφαντικής παράδοσης της Λακωνίας

Είσοδος ελεύθερη.

*Στο πλαίσιο του εορτασμού το Σάββατο 18 Μαΐου η είσοδος σε όλα τα Μουσεία του ΠΙΟΠ θα είναι ελεύθερη.

Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Όθωνος-Αμαλίας 129, Σπάρτη 231 00

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ολοκληρώνονται οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του οδοστρώματος στην Επαρχιακή Οδό Λυγουριού Δήμαινα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στην τελική τους φάση βρίσκονται οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του οδοστρώματος στην Επαρχιακή Οδό Νο 13, στο τμήμα Λυγουριό – Δήμαινα, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με στόχο τη βελτίωση της κυκλοφορίας και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας. Οι βασικές εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος ολοκληρώνονται, ενώ απομένει η εφαρμογή της οριζόντιας και της κατακόρυφης σήμανσης

Πως αμείβεται η εορτή της 28ης Οκτωβρίου

Η ΓΣΕΕ ενημερώνει ότι οι εργαζόμενοι που θα απασχοληθούν την 28η Οκτωβρίου, υποχρεωτική αργία, δικαιούνται προσαύξηση 75%, ενώ η αμοιβή όσων δεν εργαστούν εξαρτάται από το σύστημα και τον τρόπο πληρωμής τους.

Η 21η Γιορτή Κάστανου 2026 έρχεται στην Άρνα – Ένα τριήμερο γεμάτο γεύσεις, παράδοση και διασκέδαση – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Η 21η Γιορτή Κάστανου θα πραγματοποιηθεί στην Άρνα του Δήμου Σπάρτης από τις 30 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου 2026, με υπαίθρια αγορά, μουσικές εκδηλώσεις, χορούς και παραδοσιακό γλέντι.

Το Παράλιο Άστρος υποδέχεται το 16ο Catamarans Cup – Συνάντηση ιστιοπλοΐας και φιλοξενίας στη Βόρεια Κυνουρία

Το Γραφείο Δημάρχου Άστρους Κυνουρίας παραθέτει τα στοιχεία επικοινωνίας του, μεταξύ των οποίων τηλέφωνα, ηλεκτρονική διεύθυνση και τον ιστότοπο του Δήμου.