Τρίπολη: Όλοι οι φορείς της πόλης ενωμένοι στη διεκδίκηση της δημιουργίας Μουσείου Αγώνα του ΄21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όλοι οι φορείς της πόλης ενωμένοι στη διεκδίκηση της δημιουργίας Μουσείου και Θεματικού Πάρκου του Αγώνα του ΄21 στην Τρίπολη.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στη συνεδρίασή τους της 17ης Σεπτεμβρίου 2018 προχώρησαν στην έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος: «Η δημιουργία Μουσείου του Αγώνα του 1821 στο Δικαστικό Μέγαρο της Τρίπολης αποτελεί πάγιο αίτημα της κοινωνίας και των φορέων της πόλης μας εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον.

Προσπάθειες έχουν καταβληθεί από τους αρμόδιους φορείς στη διάρκεια των τελευταίων ετών, αλλά η υλοποίηση αυτού του πολύ σημαντικού έργου για την τουριστική και γενικότερη οικονομική ανάπτυξη της Τρίπολης δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί. Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ενόψει και του εορτασμού της Άλωσης της Τριπολιτσάς στις 23 Σεπτεμβρίου αναλαμβάνει πρωτοβουλία δράσεων και κινητοποίησης όλων των φορέων της περιοχής, προκειμένου αυτό το «όνειρο» να γίνει επιτέλους πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα το Επιμελητήριο Αρκαδίας προτείνει:

 Την μετατροπή του δικαστικού μεγάρου Τρίπολης σε Μουσείο του Αγώνα του 1821, το οποίο θα παρουσιάζει όλες τις πτυχές της Ελληνικής επανάστασης καθώς και τα πρώτα χρόνια της σύστασης του σύγχρονου Ελληνικού κράτους.

 Τη δημιουργία θεματικού πάρκου Απελευθερωτικού Αγώνα στην πλατεία Άρεως ΤΡΙΠΟΛΗ 18/09/2018 που θα αναδείξει την ταυτότητα της πόλης «σύμβολο του Μοριά» και θα διδάσκει διαρκώς στις νεότερες γενιές την αξία του αγώνα για την ελευθερία.

Για την ενεργή διεκδίκηση αυτού του μεγάλου έργου, το Επιμελητήριο Αρκαδίας εξέδωσε το παρόν ψήφισμα και προτείνει – προγραμματίζει τις ακόλουθες ενέργειες:

 Τη δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής με τη συμμετοχή όλων των φορέων (Δήμος, Περιφέρεια, παραγωγικοί φορείς), η οποία θα επιδιώξει και θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους για την υλοποίηση του έργου (Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Υπουργείο Δικαιοσύνης κλπ)

 Κατάθεση του παρόντος ψηφίσματος στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρίπολης και στον Δήμαρχο κ. Παυλή, προκειμένου να εκφραστεί η στήριξη των φορέων και να ενισχυθεί η προσπάθεια του Δήμου στις ενέργειες που καταβάλλει για το έργο αυτό.

 Επίδοση του ψηφίσματος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο κατά την επίσκεψή του στην Τρίπολη την ημέρα του εορτασμού της Άλωσης, ώστε να καταστεί κοινωνός και αρωγός της μεγάλης αυτής προσπάθειας.

 Συλλογή υπογραφών πολιτών για την ενίσχυση και προώθηση του αιτήματος. Οραματιζόμαστε και διεκδικούμε την λειτουργία του Μουσείου Αγώνα του 1821 και του Θεματικού Πάρκου του Απελευθερωτικού Αγώνα στην Τρίπολη το 2021, όταν θα συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη του μεγάλου αγώνα του Έθνους μας». Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο να ολοκληρωθεί σε 3 χρόνια ένα όνειρο δεκαετιών, αλλά είμαστε σίγουροι πως με τη σύμπραξη όλων των φορέων είναι εφικτό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στα «μπλε» το Πνευματικό Κέντρο για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής

Το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας φωταγωγήθηκε και έγινε μπλε, για το βράδυ της Μ. Δευτέρας 29 Απριλίου 2024, καθώς ο Δήμος Καλαμάτας ανταποκρίθηκε με χαρά στο εορταστικό κάλεσμα του Make-A-Wish Ελλάδας. Για το Make-a-Wish παγκοσμίως η 29η Απριλίου είναι μια ημερομηνία ορόσημο και γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο με ιδιαίτερο και θεαματικό τρόπο. Στην

Κώστας Τζιούμης: «Είμαστε καθημερινά δίπλα στους ανθρώπους που χρήζουν βοήθειας.»

Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 29 Απριλίου 2024, συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Τρίπολης κ. Κωνσταντίνου Τζιούμη και αντιπροσωπείας του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, στο Δημαρχείο Τρίπολης. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα ο Δήμος Τρίπολης διαχρονικά μέσω της λειτουργίας των κοινωνικών του υπηρεσιών, έχει υλοποιήσει κοινωνικά προγράμματα και αποδεικνύει εμπράκτως ότι βρίσκεται καθημερινά δίπλα

Καθιερωμένη εκδήλωση «Το Κάψιμο του Ιούδα»

Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων του Πάσχα θα υπάρξει μια αλλαγή σε σχέση με την καθιερωμένη πραγματοποίηση του δρώμενου « Το κάψιμο του Ιούδα».  Η εκδήλωση αυτή δε θα πραγματοποιηθεί, ως είθισται, στην Πλατεία Φιλικών «Πλατεία των Προσφύγων της Μικράς Ασίας-Γιώργος Καραγιάννης», λόγω της εκδημίας του σπουδαίου Τριπολίτη και

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής (30/4/2024)

Την Μ. Τρίτη (30/4/2024) στις 12.00, θα διεξαχθεί συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής. Διαβάστε την πρόσκληση της συνεδρίασης, ΕΔΩ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο