Γεώργιος – Δημήτριος Καρράς: “Τώρα είναι η ώρα των πολιτικών αποφάσεων, όχι των δικαστηρίων”

«Τώρα είναι η ώρα των πολιτικών αποφάσεων, όχι των δικαστηρίων», τόνισε ο Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς,  Βουλευτής Β’ Αθηνών, μέλος της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο πλαίσιο της συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης προς τον Αντιπρόεδρο και Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης της Κυβέρνησης κ. Δραγασάκη, με θέμα την επείγουσα ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης των στεγαστικών δανείων σε ελβετικό φράγκο, που αφορά περίπου 70.000 οικογένειες δανειοληπτών, αλλά και αντίστοιχο αριθμό εγγυητών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Τώρα είναι η ώρα των πολιτικών αποφάσεων, όχι των δικαστηρίων», τόνισε ο Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς,  Βουλευτής Β’ Αθηνών, μέλος της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο πλαίσιο της συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης προς τον Αντιπρόεδρο και Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης της Κυβέρνησης κ. Δραγασάκη, με θέμα την επείγουσα ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης των στεγαστικών δανείων σε ελβετικό φράγκο, που αφορά περίπου 70.000 οικογένειες δανειοληπτών, αλλά και αντίστοιχο αριθμό εγγυητών.

«Είναι ηθικό και νόμιμο να επιβαρύνονται οι δανειολήπτες με τον συναλλαγματικό κίνδυνο, που έχει επιφέρει 60% επιβάρυνση του αρχικού εκταμιευθέντος ποσού;» ρώτησε χαρακτηριστικά ο κ. Καρράς, επισημαίνοντας ότι λόγω της αλλαγής ισοτιμίας του ελβετικού φράγκου προς το ευρώ, οι περισσότεροι δανειολήπτες μέχρι στιγμής έχουν εξοφλήσει το ποσό που εισέπραξαν κατά την εκταμίευση του δανείου τους και το εμφανιζόμενο ως άληκτο κεφάλαιο, ουσιαστικά αποτελεί πλεόνασμα-έκτακτο κέρδος των τραπεζών.

Ο κ. Δραγασάκης αναγνώρισε μεν το πρόβλημα και επιβεβαίωσε την άποψη του κ. Καρρά ότι υπάρχει δυνατότητα νομοθετικής ρύθμισης, αλλά εκδήλωσε διστακτικότητα στην θεσμοθέτηση ουσιαστικής λύσης και επιφυλάχθηκε για το μέλλον, αναμένοντας τις ενέργειες και τα αποτελέσματα των τραπεζών. Έτσι, για μια ακόμη φορά, η Κυβέρνηση επέδειξε σκληρότητα σε βάρος των ανύποπτων για τους κινδύνους δανειοληπτών και εγγυητών και εξακολουθεί την πάγια πολιτική της προστασίας των συμφερόντων των τραπεζών. 

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκθεσιακή Δραστηριότητα «ΓΕΥΣΕΙΣ & ΌΨΕΙΣ 2026», 19-23/8/26, Πορτοχέλι

Η έκθεση «ΓΕΥΣΕΙΣ & ΟΨΕΙΣ 2026» έρχεται στο Πορτοχέλι από τις 19 έως τις 23 Αυγούστου. Ανακαλύψτε μια μοναδική γαστρονομική και πολιτιστική εμπειρία.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου χρηματοδοτεί με 1,2 εκατ. ευρώ τη συντήρηση της 7ης Επαρχιακής Οδού Σκάλα Μελιγαλάς

Ένα ακόμη σημαντικό έργο οδικής ασφάλειας και αναβάθμισης του επαρχιακού οδικού δικτύου της Μεσσηνίας εντάσσεται στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ) Πελοποννήσου 2026-2030, καθώς ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός υπέγραψε την απόφαση ένταξης της πράξης «Συντήρηση 7ης Επαρχιακής Οδού, τμήμα Σκάλα – Μελιγαλάς», συνολικού προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ. Το έργο αφορά τη βελτίωση ενός σημαντικού τμήματος της

ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ | ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

Αριστοφάνους ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ | ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ Κωμωδία 5Η ΕΠΟΧΗ | ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ Τι μπορεί να συμβεί αν μια μέρα οι γυναίκες αναλάβουν την διακυβέρνηση της χώρας; Τις ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ, την ανατρεπτική κωμωδία του Αριστοφάνη, σκηνοθετεί το καλοκαίρι του 2026 ο Θέμης Μουμουλίδης, με τίτλο: Εκκλησιάζουσες | ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. Η παράσταση είναι μια συμπαραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Περιφέρεια Πελοποννήσου την Τρίτη 4 Αυγούστου 2026

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Τρίτη 4 Αυγούστου 2026, σε κατάσταση υψηλού κινδύνου βρίσκεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου (κατηγορία κινδύνου 3). Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και