Νέος κληρικός στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πανηγύρισε σήμερα, Πέμπτη 23 Απριλίου το Ελαιοχώρι Αρκαδίας, τον Πολιούχο του Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο στο φερώνυμο Ιερό Ναό του οικισμού. Τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, πλαισιούμενος από πλειάδα Ιερέων. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Επίσκοπος Τεγέας κατόπιν ευλογίας του Σεβ. […]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πανηγύρισε σήμερα, Πέμπτη 23 Απριλίου το Ελαιοχώρι Αρκαδίας, τον Πολιούχο του Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο στο φερώνυμο Ιερό Ναό του οικισμού.

Τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, πλαισιούμενος από πλειάδα Ιερέων.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Επίσκοπος Τεγέας κατόπιν ευλογίας του Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφανίου προέβη στην εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου π. Κωνσταντίνου Λέγκουρδα.

Κατά την προσφώνησή του προς τον νεοχειροτονηθένταο Επίσκοπος κ. Θεόκλητος, λαμβάνοντας αφορμή από την Ευαγγελική περικοπή αναφέρθηκε στη δυσκολία της ιερατικής διακονίας, υπογραμμίζοντας ότι η αποστολή του κληρικού αποτελεί σταυρική πορεία προσφοράς και θυσίας. Παράλληλα, μετέφερε τις ευχές και την αγάπη του Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφανίου προς τον π. Κωνσταντίνο και την οικογένειά του, η οποία στάθηκε συνοδοιπόρος στην πορεία της κλήσεώς του. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην αρετή της υπακοής, σημειώνοντας ότι αυτή αποτελεί την ασφαλή οδό που θα τον οδηγήσει στην Σωτηρία. Κλείνοντας, ευχήθηκε στον νεοχειροτονηθέντα δύναμη, θάρρος και τόλμη, ώστε να μαρτυρεί πάντοτε τον Χριστό στον σύγχρονο κόσμο, ως αληθινός στρατιώτης του Χριστού.

Παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Μανδρώνης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κατσίρης, αλλά και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Το Αναλόγιο εκόσμησαν κατά τον Εσπερινό και την Θεία Λειτουργία ο Άρχων Υμνωδός ΜτΧΕ κ. Γεώργιος Χατζηχρόνογλου και ο κ. Κωνσταντίνος Λειβαδάρος.

Πιστοί κατέκλυσαν τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, με σκοπό να συμμετάσχουν στην Θεία Λειτουργία, να προσκυνήσουν τμήμα Ιερού Λειψάνου του εορταζομένου Αγίου και να ευχηθεί τα δέοντα στο νέο κληρικό της Μητροπόλεως.

Να σημειωθεί, ότι ο νέος Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε Διάκονος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιο την περασμένη Κυριακή του Θωμά στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Κάτω Βερβένων Αρκαδίας.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι φωνές της Τρίπολης τραγουδούν Στέλιο Καζαντζίδη σε μια μουσική βραδιά στην πλατεία Άρεως

Στην πλατεία Άρεως της Τρίπολης πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο του Στέλιου Καζαντζίδη. Η βραδιά περιελάμβανε ερμηνείες γνωστών λαϊκών τραγουδιών από το ρεπερτόριο του καλλιτέχνη, οι οποίες παρουσιάστηκαν από τοπικά μουσικά σχήματα και ερμηνευτές της περιοχής. Η εκδήλωση συγκέν

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης