O αγώνας The Peloponnesian Challenge Race ξεκινά στην Αρχαία Ολυμπία την Παρασκευή

Υπό την αιγίδα και την χορηγία του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου (Τ.Ο.Π.) πραγματοποιείται μια σημαντική ακόμη προσπάθεια για την ανάδειξη και προβολή της Πελοποννήσου, ως έναν εξαιρετικό προορισμό εναλλακτικού τουρισμού. Στις 11 Σεπτεμβρίου 2015 στην Αρχαία Ολυμπία, με μια λιτή τελετή, θα δοθεί τα σήμα εκκίνησης ενός πρωτοποριακού αγώνα ανάμεσα σε ένα αγωνιστικό ιστιοπλοϊκό σκάφος τύπου καταμαράν (Team Discover-Peloponnese.com) και μια ομάδα 6 ποδηλατών (Team Artisan Travel)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπό την αιγίδα και την χορηγία του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου (Τ.Ο.Π.) πραγματοποιείται μια σημαντική ακόμη προσπάθεια για την ανάδειξη και προβολή της Πελοποννήσου, ως έναν εξαιρετικό προορισμό εναλλακτικού τουρισμού. Στις 11 Σεπτεμβρίου 2015 στην Αρχαία Ολυμπία, με μια λιτή τελετή, θα δοθεί τα σήμα εκκίνησης ενός πρωτοποριακού αγώνα ανάμεσα σε ένα αγωνιστικό ιστιοπλοϊκό σκάφος τύπου καταμαράν (Team Discover-Peloponnese.com) και μια ομάδα 6 ποδηλατών (Team Artisan Travel)

[iframe width=”650″ height=”370″ src=”https://www.youtube.com/embed/HZz7YQwrFVE” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

 

Που θα πραγματοποιήσουν τον Γύρο της Πελοποννήσου (Peloponnesian Challenge Race). Πρόκειται για μια ιδέα και πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τον κ. Χρήστο Παναγιωτόπουλο ένας εκ των δύο ιστιοπλόων που θα λάβουν μέρος στον αγώνα και ιδιοκτήτη του Arcas Travel με έδρα την Τρίπολη που εξειδικεύεται στον εισερχόμενο εναλλακτικό τουρισμό, την οποία με ιδιαίτερο ενθουσιασμό εναγκάλισε και υποστήριξε από την πρώτη στιγμή ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου και οι επιμέρους Ξενοδοχειακοί Φορείς μέλη του.
Σκοπός αυτού του αγώνα είναι η δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ που πρόκειται να προβληθεί μέσω internet, και να προωθηθεί σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, σε τηλεοπτικά κανάλια του εξωτερικού και σε διεθνή φεστιβάλ εναλλακτικού τουρισμού, με απώτερο στόχο την προώθηση της Πελοποννήσου ως έναν ιδιαίτερο προορισμό εναλλακτικού τουρισμού και παράλληλα την ανάδειξη των πλούσιων φυσικών, ιστορικών και πολιτιστικών της πόρων.
Οι απαιτήσεις του αγώνα, σε αθλητικό επίπεδο, θα είναι πολύ υψηλές καθώς τόσο οι ποδηλάτες όσο και οι ιστιοπλόοι θα πρέπει να διανύσουν εντός δέκα ημερών εκατοντάδες χιλιόμετρα, και ειδικότερα 1.500 km οι ποδηλάτες και 550 ναυτικά μίλια οι ιστιοπλόοι, ενώ ταυτόχρονα καλούνται να αναμετρηθούν με το απρόβλεπτο υγρό στοιχείο και το τραχύ έδαφος.
Οι αθλητές και το staff του ντοκιμαντέρ που θα τους συνοδεύει κατά τη διαδρομή τους, θα περάσουν από πολλά σημεία της Πελοποννήσου υψηλού πολιτιστικού φυσικού και ιστορικού ενδιαφέροντος ( Αρχαία Ολυμπία, Αίγιο, Κατάκολο, Παλαιά Επίδαυρος, Πόρτο Χέλι, Άστρος, Μονεμβασιά, Γύθειο, Αρεόπολη, Κορώνη κ.α. ).
Ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου κ. Κων/νος Μαρινάκος και τα μέλη του Δ.Σ. του ΤΟΠ, όπως και στην παρούσα συγκυρία, παραμένουν πρόθυμοι και στο μέλλον να προάγουν και να υποστηρίξουν με όλες τις δυνάμεις τους ανάλογες πρωτοβουλίες προώθησης και προβολής του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου. Παράλληλα θερμά συγχαίρουν και ευχαριστούν δημόσια όλα τα μέλη τους ξενοδόχους, τις υποστηρικτικές εταιρίες αλλά και τους κατά τόπους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης που στάθηκαν αρωγοί και χορηγοί στην κοινή αυτή προσπάθεια.
Τέλος, ο πρωτοποριακός αυτός αγώνας μεταφέρει και ένα ανθρωπιστικό μήνυμα που ενθαρρύνει την κοινωνική συμμετοχή με την συνεισφορά και τη δωρεά, για όποιον το επιθυμεί, προς τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό ειδικής μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού, την ‘’Κιβωτό του Κόσμου’’ (σχετικός τραπεζικός λογαριασμός στο site http://kivotostoukosmou.org/ ) στηρίζοντας κατ’αυτό τον τρόπο ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νεστόρεια 2026: Πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα στη Χώρα του Δήμου Πύλου – Νέστορος

Η Χώρα του Δήμου Πύλου – Νέστορος υποδέχεται και φέτος τα Νεστόρεια 2026 , έναν σημαντικό πολιτιστικό θεσμό που για δεκαετίες αποτελεί σημείο αναφοράς για την ανάδειξη της ιστορίας, της παράδοσης και της δημιουργικής έκφρασης του τόπου μας. Με επίκεντρο τον πολιτισμό και την ανθρώπινη συμμετοχή

Κλιματιζόμενος χώρος στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας λόγω καύσωνα

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής...

Με επιτυχία οι εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Άνοια σε Παλαιοπαναγιά και Καρυές

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών για την Άνοια, που διοργανώθηκαν από τον Δήμο Σπάρτης και το Κέντρο Ημέρας για

ASTΕRAS AKTOR: Ξεκινά η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας για τη σεζόν 2026-2027

Τα εισιτήρια διαρκείας για τη σεζόν 2026-2027 ανακοίνωσε η ΠΑΕ ASTERAS AKTOR, δίνοντας τη δυνατότητα στους φιλάθλους της ομάδας να εξασφαλίσουν τη θέση τους στο γήπεδο και να στηρίξουν την προσπάθεια της νέας αγωνιστικής περιόδου.