Στο ημερολόγιο της UNESCO για το 2026 ο Τριπολίτης Βασίλειος Μανωλόπουλος

Ο Βασίλειος Μανωλόπουλος, νεαρός καλλιτέχνης από την Τρίπολη και φοιτητής του Πολυτεχνικού Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων στο Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας στην Κοζάνη, συμμετέχει και φέτος, για 7η συνεχόμενη χρονιά, στο Εικαστικό Ημερολόγιο 2026 του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και της International Action Art, με έργο του που κοσμεί τον μήνα […]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Βασίλειος Μανωλόπουλος, νεαρός καλλιτέχνης από την Τρίπολη και φοιτητής του Πολυτεχνικού Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων στο Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας στην Κοζάνη, συμμετέχει και φέτος, για 7η συνεχόμενη χρονιά, στο Εικαστικό Ημερολόγιο 2026 του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και της International Action Art, με έργο του που κοσμεί τον μήνα Μάιο.Το έργο φέρει τον τίτλο «ΔΑΒΙΔ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΑΓΓΕΛΟΥ– MICHELANGELO’S DAVID» και αποτελεί εικαστική προσέγγιση του εμβληματικού γλυπτού του Μιχαήλ Άγγελου, αποτυπωμένο με τη χαρακτηριστική προσωπική γραφή του Βασίλη.

Στο πλαίσιο της φετινής του συμμετοχής, ο Βασίλης Μανωλόπουλος επισκέφθηκε χθες Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2026 το Δημαρχείο Τρίπολης, όπου παρέδωσε αντίτυπα του εικαστικού ημερολογίου στον Δήμαρχο Τρίπολης καθώς και στους Αντιδημάρχους, παρουσιάζοντας το έργο του και τη συμμετοχή του στη συγκεκριμένη διεθνή καλλιτεχνική δράση.Η παρουσία του στο εικαστικό ημερολόγιο εκτός από το να επιβεβαιώνει τη σταθερή του πορεία και δραστηριότητα με τις εικαστικές τέχνες, συμβάλλει, παράλληλα, στην προβολή της Τρίπολης, συνδέοντας τον τόπο καταγωγής του με μια διεθνή πολιτιστική διοργάνωση.
ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ UNESCO 2026ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ UNESCO 2026ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ UNESCO 2026

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ολοκληρώνονται οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του οδοστρώματος στην Επαρχιακή Οδό Λυγουριού Δήμαινα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στην τελική τους φάση βρίσκονται οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του οδοστρώματος στην Επαρχιακή Οδό Νο 13, στο τμήμα Λυγουριό – Δήμαινα, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με στόχο τη βελτίωση της κυκλοφορίας και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας. Οι βασικές εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος ολοκληρώνονται, ενώ απομένει η εφαρμογή της οριζόντιας και της κατακόρυφης σήμανσης

Πως αμείβεται η εορτή της 28ης Οκτωβρίου

Η ΓΣΕΕ ενημερώνει ότι οι εργαζόμενοι που θα απασχοληθούν την 28η Οκτωβρίου, υποχρεωτική αργία, δικαιούνται προσαύξηση 75%, ενώ η αμοιβή όσων δεν εργαστούν εξαρτάται από το σύστημα και τον τρόπο πληρωμής τους.

Η 21η Γιορτή Κάστανου 2026 έρχεται στην Άρνα – Ένα τριήμερο γεμάτο γεύσεις, παράδοση και διασκέδαση – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Η 21η Γιορτή Κάστανου θα πραγματοποιηθεί στην Άρνα του Δήμου Σπάρτης από τις 30 Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου 2026, με υπαίθρια αγορά, μουσικές εκδηλώσεις, χορούς και παραδοσιακό γλέντι.

Το Παράλιο Άστρος υποδέχεται το 16ο Catamarans Cup – Συνάντηση ιστιοπλοΐας και φιλοξενίας στη Βόρεια Κυνουρία

Το Γραφείο Δημάρχου Άστρους Κυνουρίας παραθέτει τα στοιχεία επικοινωνίας του, μεταξύ των οποίων τηλέφωνα, ηλεκτρονική διεύθυνση και τον ιστότοπο του Δήμου.