Συμμετοχή της Καλαμάτας σε ευρωπαϊκή εκδήλωση για τις Κυκλικές Πόλεις

H πόλη της Καλαμάτας συμμετείχε στο 10th CCD Signatory Webinar: Packaging Reuse: Building a Reuse Culture in your City, μαζί με το Manchester από το Ηνωμένο Βασίλειο και το Sanem από το Λουξεμβούργο, προβάλλοντας καλές πρακτικές για τη μείωση των συσκευασιών μιας χρήσης και την ενίσχυση της κουλτούρας επαναχρησιμοποίησης. Ο Μάκιος Νάσος, εκπροσωπώντας τον Δήμο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

H πόλη της Καλαμάτας συμμετείχε στο 10th CCD Signatory Webinar: Packaging Reuse: Building a Reuse Culture in your City, μαζί με το Manchester από το Ηνωμένο Βασίλειο και το Sanem από το Λουξεμβούργο, προβάλλοντας καλές πρακτικές για τη μείωση των συσκευασιών μιας χρήσης και την ενίσχυση της κουλτούρας επαναχρησιμοποίησης.

Ο Μάκιος Νάσος, εκπροσωπώντας τον Δήμο Καλαμάτας παρουσίασε τη δράση της πόλης με το έξυπνο σύστημα παροχής πόσιμου νερού που εγκαταστάθηκε πρόσφατα στο κέντρο της πόλης και επιτρέπει στους πολίτες να γεμίζουν επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια με σκοπό τη μείωση της χρήσης πλαστικών μπουκαλιών νερού. Το συγκεκριμένο έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της τοπικής πράσινης συμφωνίας που έχει συνάψει ο Δήμος με την ΔΕΥΑ Καλαμάτας.

Μαζί με τα παραδείγματα από το Manchester για τα συστήματα επαναχρησιμοποιούμενων κυπέλλων σε μεγάλες εκδηλώσεις και για τη συνεργατική μετάβαση του Sanem προς επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες για take-away, το συγκεκριμένο webinar ανέδειξε τη δύναμη της συνεργασίας για πιο βιώσιμες, ανθεκτικές και συμπεριληπτικές πόλεις.

Η Καλαμάτα, μαζί με τα Τρίκαλα είναι οι μοναδικές Ελληνικές πόλεις μέλη του Circular Cities Declaration (CCD), συμμετέχοντας ενεργά στην ευρωπαϊκή προσπάθεια για τη μετάβαση σε μια πιο βιώσιμη και κυκλική οικονομία.

Δείτε το video της παρουσίασης του Δήμου Καλαμάτας εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=g_ORj6kb9IQ&t=1494s

Όλα τα webinars του CCD μπορείτε να τα παρακολουθήσετε εδώ: https://circularcitiesdeclaration.eu/webinars

{gallery}arthra/2025/11/24-29000{/gallery} 

 

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι φωνές της Τρίπολης τραγουδούν Στέλιο Καζαντζίδη σε μια μουσική βραδιά στην πλατεία Άρεως

Στην πλατεία Άρεως της Τρίπολης πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο του Στέλιου Καζαντζίδη. Η βραδιά περιελάμβανε ερμηνείες γνωστών λαϊκών τραγουδιών από το ρεπερτόριο του καλλιτέχνη, οι οποίες παρουσιάστηκαν από τοπικά μουσικά σχήματα και ερμηνευτές της περιοχής. Η εκδήλωση συγκέν

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης