Παιδική Παχυσαρκία: μια διεθνής επιδημία

Θέμα: Παιδική Παχυσαρκία: μια διεθνής επιδημία Ημερομηνία: 15 Νοεμβρίου 2025 Ώρα: 11:00 π.μ. Τοποθεσία: Πλατεία Άρεως, Τρίπολη Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης, τον Δήμο Τρίπολης, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, το Επιμελητήριο Αρκαδίας και την ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, διοργανώνουν δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα «Παιδική Παχυσαρκία: μια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θέμα: Παιδική Παχυσαρκία: μια διεθνής επιδημία
Ημερομηνία: 15 Νοεμβρίου 2025
Ώρα: 11:00 π.μ.
Τοποθεσία: Πλατεία Άρεως, Τρίπολη
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης, τον Δήμο Τρίπολης, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, το Επιμελητήριο Αρκαδίας και την ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, διοργανώνουν δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα «Παιδική Παχυσαρκία: μια διεθνής επιδημία».
Η παιδική παχυσαρκία αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα δημόσιας υγείας του 21ου αιώνα, με αυξανόμενη τάση τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Η δράση στοχεύει στην ενημέρωση των γονέων, των εκπαιδευτικών και της ευρύτερης κοινωνίας σχετικά με τη σημασία της υγιεινής διατροφής και της φυσικής δραστηριότητας στην παιδική ηλικία.
Μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες, ενημερωτικό υλικό και συμμετοχή ειδικών, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για:τους κινδύνους που εγκυμονεί η παιδική παχυσαρκία για τη σωματική και ψυχική υγεία,τους τρόπους πρόληψης μέσω σωστής διατροφής και άσκησης,τη σημασία της διαμόρφωσης υγιεινών συνηθειών από μικρή ηλικία.Με σύνθημα «Υγιείς συνήθειες σήμερα – Υγιή παιδιά αύριο!», η δράση φιλοδοξεί να εμπνεύσει μικρούς και μεγάλους να υιοθετήσουν έναν πιο ισορροπημένο τρόπο ζωής, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία μιας πιο υγιούς κοινωνίας.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και ανοιχτή σε όλους.

afisa3
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νεστόρεια 2026: Πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα στη Χώρα του Δήμου Πύλου – Νέστορος

Η Χώρα του Δήμου Πύλου – Νέστορος υποδέχεται και φέτος τα Νεστόρεια 2026 , έναν σημαντικό πολιτιστικό θεσμό που για δεκαετίες αποτελεί σημείο αναφοράς για την ανάδειξη της ιστορίας, της παράδοσης και της δημιουργικής έκφρασης του τόπου μας. Με επίκεντρο τον πολιτισμό και την ανθρώπινη συμμετοχή

Κλιματιζόμενος χώρος στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας λόγω καύσωνα

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής...

Με επιτυχία οι εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Άνοια σε Παλαιοπαναγιά και Καρυές

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών για την Άνοια, που διοργανώθηκαν από τον Δήμο Σπάρτης και το Κέντρο Ημέρας για

ASTΕRAS AKTOR: Ξεκινά η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας για τη σεζόν 2026-2027

Τα εισιτήρια διαρκείας για τη σεζόν 2026-2027 ανακοίνωσε η ΠΑΕ ASTERAS AKTOR, δίνοντας τη δυνατότητα στους φιλάθλους της ομάδας να εξασφαλίσουν τη θέση τους στο γήπεδο και να στηρίξουν την προσπάθεια της νέας αγωνιστικής περιόδου.