Παρεμβάσεις ΟΑΕΔ για τη στήριξη των πλημμυροπαθών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επτά παρεμβάσεις για την στήριξη των κατοίκων της Δυτικής Αττικής, οι οποίοι επλήγησαν από τις πλημμύρες, εξετάζουν η διοίκηση του ΟΑΕΔ και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, βάσει υπομνήματος του Συλλόγου των εργαζομένων στον Οργανισμό.

Τα μέτρα, προβλέπουν:

Το άμεσο “πάγωμα” της υποχρέωσης ανανέωσης όλων των καρτών ανεργίας για τους άνεργους από τις πληγείσες περιοχές έτσι ώστε να μην απωλέσουν το δικαίωμα της συνεχόμενης ανεργίας αλλά και να μην διακοπεί επ’ουδενί η καταβολή των επιδομάτων ανεργίας.

Επιπλέον μοριοδότηση για τους ανέργους από τις πληγείσες περιοχές για όλες τις επερχόμενες προσκλήσεις προγραμμάτων καταπολέμησης της ανεργίας του ΟΑΕΔ

Παράταση της προθεσμίας κατάθεσης αιτήσεων για τις νέες, μόνιμες προσλήψεις στον ΟΑΕΔ των οποίων η ημερομηνία κατάθεσης λήγει στις 30 του μήνα (προκήρυξη ΑΣΕΠ 15Κ/2017).

Παράταση της προθεσμίας κατάθεσης αιτήσεων για τις νέες προκηρύξεις του ΟΑΕΔ καθώς και της προθεσμίας τοποθέτησης των επιτυχόντων (των πέντε ημερών από την ενημέρωσή τους) για το «ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων στο δημόσιο τομέα της υγείας, του οποίου τα οριστικά αποτελέσματα αναρτήθηκαν προχθές.

Παράταση της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών για τη διεκπεραίωση των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ όσον αφορά τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων.

Την προώθηση ειδικού προγράμματος καταπολέμησης της ανεργίας (π.χ 100% πληρωμή από τον ΟΑΕΔ των ασφαλιστικών εισφορών για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές).

Την προώθηση προγράμματος κατεπείγουσας στέγασης για την φιλοξενία και την σίτιση των κατοίκων από τις πληγείσες περιοχές των οποίων οι κατοικίες είναι ακατάλληλες για τη στέγαση τους (πχ συμβάσεις με ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια κατά τα πρότυπα του κοινωνικού τουρισμού).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

00:00:00

Πάσχα στο Λεωνίδιο 2024 – Η περιφορά των Επιταφίων στο Λεωνίδιο

Πάσχα στο Λεωνίδιο 2024 - Η περιφορά των Επιταφίων...

Αντιπυρική περίοδος και απαγορεύσεις σύμφωνα με τον «Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς»

Ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος 2024 και ταυτόχρονα η έναρξη μιας σειράς μέτρων που προβλέπονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως η πιθανή απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, ανάλογα με τον «Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και την πρόβλεψη κατηγορίας 3 ή 4 ή 5 (Υψηλή, Πολύ Υψηλή, Κατάσταση Συναγερμού). Το

Συνάντηση του Δημάρχου Σπάρτης, κ. Μιχάλη Βακαλόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού, κ. Γιώργο Διδασκάλου

Ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος συναντήθηκε σήμερα Μεγάλη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο