Στην Πύλο για την εορτή της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου στην Πύλο οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Παναγία Μυρτιδιώτισσα, Πολιούχο και Προστάτιδα της πόλης, παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού. Ο Περιφερειάρχης παρέστη στις θρησκευτικές εκδηλώσεις και στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και ακολούθησε τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου στην Πύλο οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Παναγία Μυρτιδιώτισσα, Πολιούχο και Προστάτιδα της πόλης, παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού.

Ο Περιφερειάρχης παρέστη στις θρησκευτικές εκδηλώσεις και στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και ακολούθησε τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στους δρόμους της Πύλου, μαζί με εκπροσώπους της Εκκλησίας, της Πολιτείας, της Αυτοδιοίκησης, των τοπικών φορέων και πλήθος πιστών.

Η εορτή της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας αποτελεί κάθε χρόνο μια ιδιαίτερη ημέρα για την Πύλο, συνδέοντας τη βαθιά θρησκευτική παράδοση του τόπου με την ιστορία και την ταυτότητα της τοπικής κοινωνίας.

Ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, με αφορμή τον εορτασμό, ανέφερε: «Η Παναγία Μυρτιδιώτισσα αποτελεί διαχρονικά σημείο αναφοράς για την Πύλο και τους ανθρώπους της. Η σημερινή ημέρα μάς φέρνει όλους πιο κοντά, μέσα από την πίστη, την παράδοση και τους δεσμούς που κρατούν ζωντανές τις παραδόσεις και τις αξίες του τόπου μας. Χρόνια πολλά!»

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν από το απόγευμα της Τετάρτης 23 Σεπτεμβρίου με τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, ενώ παράλληλα με τον θρησκευτικό εορτασμό πραγματοποιήθηκε και η καθιερωμένη παραδοσιακή εμποροπανήγυρη της Πύλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εξόρμηση ΣΑΟΟ Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2026 Ανατολικός Πάρνωνας

Θαυμάσια πορεία με θέα στον Αργολικό κόλπο, από Ρεποντίνα έως Κρυονέρι όπου θα κολυμπήσουμε και θα υπάρχει δυνατότητα φαγητού και ποτού στο beach bar. Ώρες πορείας: 3 ώρες , κατηγορία: Α Αναχώρηση: 7.00 π.μ. απο πλ. Κολοκοτρώνη Τρίπολης Πληροφορίες – δηλώσεις…

Κοσμάς: Νέα ένταση στο σημείο των εργασιών για τις ανεμογεννήτριες

Νέα κινητοποίηση σημειώθηκε την Πέμπτη στον Κοσμά, με κατοίκους...

Στην τελική ευθεία για το 44ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ

Στην τελική ευθεία για το 44ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ byAltion Tonovit...

Συζήτηση για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Λακωνίας στο Γεράκι

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου – Π.Ε. Λακωνίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος...