Χρήστος Λαμπρόπουλος από τον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας: «Η μνήμη είναι οδηγός και η ενότητα των τοπικών κοινωνιών η μεγαλύτερη δύναμή μας»

Με σεβασμό τιμήθηκε και φέτος στον Άγιο Πέτρο του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας η μνήμη των Αγιoπετριτών που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 28, 29 και 30 Ιουνίου 1944, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τους Αγίους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο. Στις εκδηλώσεις παρέστη εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με σεβασμό τιμήθηκε και φέτος στον Άγιο Πέτρο του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας η μνήμη των Αγιoπετριτών που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 28, 29 και 30 Ιουνίου 1944, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τους Αγίους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο.

Στις εκδηλώσεις παρέστη εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των Πεσόντων στη θέση Ταριμίρι, Ξηροκάμπι.

Ο κ. Λαμπρόπουλος, ανέφερε: «Δεν ξεχνάμε τη θυσία των αμάχων του Αγίου Πέτρου και όλων όσων πλήρωσαν με τη ζωή τους τη βαρβαρότητα του πολέμου. Τιμούμε τη μνήμη τους και δεσμευόμαστε να κρατούμε ζωντανή την ιστορική αλήθεια. Γιατί η μνήμη είναι οδηγός και η ενότητα των τοπικών κοινωνιών η μεγαλύτερη δύναμή μας».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλάμβανε επιμνημόσυνη δέηση, ιστορική ομιλία, προσκλητήριο πεσόντων, κατάθεση στεφάνων και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, ενώ προηγήθηκε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας των Αγίων Αποστόλων και η πανηγυρική θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος

Βραδιά ρεμπέτικου με άρωμα Αποδήμων – Με επιτυχία η μουσικοχορευτική εκδήλωση στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αποδήμων

Ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό οδοιπορικό στο ρεμπέτικο τραγούδι ένωσε την Τρίτη 21 Ιουλίου το βράδυ τον Δήμο Σπάρτης με τους Απόδημους Λάκωνες

52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού & Μουσικής στα Λαγκάδια στις 25 Ιουλίου

Ο 52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού επιστρέφει δυναμικά στα Λαγκάδια Γορτυνίας στις 25 Ιουλίου. Η παράδοση ζωντανεύει ξανά με κορυφαίους καλλιτέχνες.

Στην παρουσίαση του νέου Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης ο Δημήτρης Πτωχός

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε ενεργά στην επίσημη παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ) 2026-2030, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό να δίνει το «παρών»