Νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός στους Αγίους Θεοδώρους

Αυτοψία στον υπό ανέγερση Νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό Αγίων Θεοδώρων πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης 11 Ιουνίου 2025, από τον Δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργο Γκιώνη, τον Γενικό Διευθυντή Διυλιστηρίου της Motor Oil κ. Ιωάννη Κιούφη, τον Τμηματάρχη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας της Motor Oil κ. Κωνσταντίνο Ασημακόπουλο, παρουσία του Υπουργού Υποδομών […]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτοψία στον υπό ανέγερση Νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό Αγίων Θεοδώρων πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης 11 Ιουνίου 2025, από τον Δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργο Γκιώνη, τον Γενικό Διευθυντή Διυλιστηρίου της Motor Oil κ. Ιωάννη Κιούφη, τον Τμηματάρχη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας της Motor Oil κ. Κωνσταντίνο Ασημακόπουλο, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρίστου Δήμα, του Υφυπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Νίκου Ταγαρά, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Δημήτριου Πτωχού, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και των Αντιδημάρχων του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Η δωρεά της ανέγερσης υλοποιείται στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Βαρδινογιάννειου Ιδρύματος, του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και του Δήμου Κορινθίων. Πρόκειται για μία σημαντική παρέμβαση που εντάσσεται σε ένα συνολικό πρόγραμμα έργων κοινής ωφέλειας και υποδομών ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και τη στενή συνεργασία με τις τοπικές αρχές.

Ο νέος σταθμός, με δυναμικότητα φιλοξενίας 70 παιδιών, θα προσφέρει στις οικογένειες της περιοχής πρόσβαση σε σύγχρονες εκπαιδευτικές υποδομές, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αναβάθμιση της προσχολικής αγωγής. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή τριών κτιριακών όγκων συνολικής επιφάνειας 546,55 τ.μ., με πλήρως εξοπλισμένους αύλειους χώρους και ασφαλείς υποδομές δημιουργικής απασχόλησης. Ο σταθμός θα διαθέτει σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ενώ θα πληροί τις ανώτατες ενεργειακές προδιαγραφές κατηγορίας Α+, συμβάλλοντας σε ένα βιώσιμο και λειτουργικό περιβάλλον για τα παιδιά.

Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γκιώνης δήλωσε:

«Θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μου προς την οικογένεια Βαρδινογιάννη και το Βαρδινογιάννειο Ίδρυμα γι’ αυτή τη σπουδαία δωρεά. Ο Δήμος μας αποκτά για πρώτη φορά έναν ιδιόκτητο, σύγχρονο βρεφονηπιακό σταθμό, που θα καλύψει ουσιαστικές κοινωνικές ανάγκες και θα φιλοξενεί 70 παιδιά σε ασφαλές και ποιοτικό περιβάλλον. Πρόκειται για ένα έργο με ξεκάθαρο κοινωνικό πρόσημο, που συνδυάζει την αναπτυξιακή προοπτική με τη μέριμνα για τη νέα γενιά και τις οικογένειες του τόπου μας. Η συνεργασία μας με το Βαρδινογιάννειο Ίδρυμα και τη Motor Oil αποδεικνύει στην πράξη πως όταν υπάρχει κοινό όραμα και συνεννόηση μεταξύ της αυτοδιοίκησης και του ιδιωτικού τομέα, μπορούμε να πετύχουμε έργα με μακροχρόνιο αποτύπωμα για την κοινωνία».

Η Motor Oil, από την ίδρυσή της και καθ’ όλη τη διάρκεια των 52 χρόνων λειτουργίας της, παραμένει σταθερά προσηλωμένη στις αρχές της κοινωνικής υπευθυνότητας, ενισχύοντας την ανάπτυξη και την πρόοδο των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται. Με συνέπεια και ευθύνη, συνεχίζει να επενδύει σε δράσεις με πραγματικό αποτύπωμα, που απαντούν στις ανάγκες των κατοίκων και προάγουν τη συλλογική ευημερία.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρεμιέρα στα φιλικά για τον Αστέρα AKTOR στην Ολλανδία – LIVE θα μεταδοθεί ο αγώνας

Ο Αστέρας AKTOR δίνει σήμερα, Πέμπτη 23 Ιουλίου, το πρώτο του φιλικό παιχνίδι στο πλαίσιο της προετοιμασίας του στην Ολλανδία, αντιμετωπίζοντας τη VVCS.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε συστηματικά ναρκωτικά στην Αχαΐα

Συνελήφθησαν τρία μέλη της και κατασχέθηκαν περισσότερα από 12 κιλά κάνναβης, πάνω από 530 γραμμάρια κοκαΐνης, 2.000 ευρώ, ζυγαριές ακριβείας και τρία οχήματα Το παράνομο περιουσιακό

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026: Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων στον Δήμο Μεγαλόπολης

Το πολιτιστικό καλοκαίρι του Δήμου Μεγαλόπολης με έναρξη την 24η Ιουλίου και λήξη την 29η Αυγούστου θα προσφέρει ποικιλία εκδηλώσεων, για μικρούς και μεγάλους.

Τατούλης: «Η κυβέρνηση έχει προσφέρει το απόλυτο μηδέν στην Πελοπόννησο»

Σφοδρή κριτική στην Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου, αλλά και στην κυβέρνηση ασκεί, μέσω ανακοίνωσής της, η παράταξη «Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη, αναφερόμενη τόσο στην κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου Καλαμάτας όσο και στο νέο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.