Καιρός: Αραιές νεφώσεις και τοπικές βροχές σε ολόκληρη τη χώρα

Σε υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα παραμείνει ο υδράργυρος την Τετάρτη (23/4) ενώ αραιές νεφώσεις και τοπικές βροχές θα σημειωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ: Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός με αραιές νεφώσεις στην ανατολική νησιωτική χώρα. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά […]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα παραμείνει ο υδράργυρος την Τετάρτη (23/4) ενώ αραιές νεφώσεις και τοπικές βροχές θα σημειωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός με αραιές νεφώσεις στην ανατολική νησιωτική χώρα. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και, κυρίως στα ορεινά, μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία στα νότια πελάγη σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 23 με 24 βαθμούς και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 25 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες το μεσημέρι – απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί και στα ανατολικά πρόσκαιρα βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στα γύρω ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι νεφώσεις από το βράδυ θα αυξηθούν εκ νέου και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες από το μεσημέρι, με τοπικές βροχές ή όμβρους και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Στη Θράκη πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και, κυρίως στα ορεινά, μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες από το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε στα ορεινά κυρίως της Πελοποννήσου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Από αργά το βράδυ τοπικές βροχές θα σημειωθούν και στις υπόλοιπες περιοχές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα στην Πελοπόννησο δυτικοί βορειοδυτικοί 4 τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις, που από αργά το βράδυ στις Κυκλάδες θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία από δυτικές 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διεθύνσεις και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα βορειότερα νησιά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες από το μεσημέρι, οπότε κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συμμετοχη ΑΡΚΟΑΜ στην καλοκαιρινή ημερίδα του ΚΑΟΜ

Ο ΑΡΚΟΑΜ έδωσε δυναμικό «παρών» στην καλοκαιρινή ημερίδα του...

Νεστόρεια 2026: Πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα στη Χώρα του Δήμου Πύλου – Νέστορος

Η Χώρα του Δήμου Πύλου – Νέστορος υποδέχεται και φέτος τα Νεστόρεια 2026 , έναν σημαντικό πολιτιστικό θεσμό που για δεκαετίες αποτελεί σημείο αναφοράς για την ανάδειξη της ιστορίας, της παράδοσης και της δημιουργικής έκφρασης του τόπου μας. Με επίκεντρο τον πολιτισμό και την ανθρώπινη συμμετοχή

Κλιματιζόμενος χώρος στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας λόγω καύσωνα

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής...

Με επιτυχία οι εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Άνοια σε Παλαιοπαναγιά και Καρυές

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών για την Άνοια, που διοργανώθηκαν από τον Δήμο Σπάρτης και το Κέντρο Ημέρας για