Αυτοψία Αντιπεριφερειάρχη σε αντιπλημμυρικά – οδικά έργα ΠΕ Μεσσηνίας

Αυτοψία σε αντιπλημμυρικά και οδικά έργα που εξελίσσονται στην Περιφερειακή Ενότητα, πραγματοποίησε την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτριο Καλδή. Αρχικά επισκέφθηκαν το έργο «ΜΕΤΡΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ», προϋπολογισμού 3.115.000 €, χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης και ειδικότερα τις εργασίες ασφαλτόστρωσης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτοψία σε αντιπλημμυρικά και οδικά έργα που εξελίσσονται στην Περιφερειακή Ενότητα, πραγματοποίησε την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Δημήτριο Καλδή.

Αρχικά επισκέφθηκαν το έργο «ΜΕΤΡΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ», προϋπολογισμού 3.115.000 €, χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης και ειδικότερα τις εργασίες ασφαλτόστρωσης που υλοποιούνται στο τμήμα από Άγιο Κωνσταντίνο  έως Άγιο Φλώρο της εθνικής οδού.

Στη συνέχεια η αυτοψία συνεχίστηκε στην κοινότητα Δεσύλλα, όπου μέσω του έργου «ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΔΕΣΥΛΛΑ – ΚΑΡΝΑΣΙ – ΔΑΣΟΧΩΡΙ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΗΜΟΥ ΟΙΧΑΛΙΑΣ», προϋπολογισμού 300.000 €, βρισκόταν σε εξέλιξη η κατασκευή τεχνικού έργου σε υφιστάμενη γέφυρα, με σκοπό την βελτίωση της απορροής των ομβρίων υδάτων.

Τέλος ολοκληρώθηκε η αυτοψία στο έργο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ 7ης ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕΣΣΗΝΗ – ΕΥΑ  ΚΑΙ ΕΥΑ -ΛΑΜΠΑΙΝΑ)», προϋπολογισμού 6.466.840 € με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας. Στο υπόψη έργο βρίσκονται σε εξέλιξη οι χωματουργικές εργασίες διαπλάτυνσης της οδού στις απαλλοτριωμένες εκτάσεις με τη διαδικασία της επίταξης και ειδικότερα στο δεύτερο τμήμα του έργου, από παράκαμψη Εύας έως Λαμπαινα. Ο Αντιπεριφερειάρχης σε δηλώσεις του εξέφρασε την  ικανοποίησή του για την εξέλιξη των οδικών και αντιπλημμυρικών έργων που επισκέφθηκε, τονίζοντας ότι είναι σημαντικές οι βελτιώσεις που υλοποιούνται σε επίπεδο οδικού δικτύου του νομού, αλλά και σε επίπεδο προστασίας και αποφυγής αρνητικών συνεπειών από έντονα καιρικά φαινόμενα.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι φωνές της Τρίπολης τραγουδούν Στέλιο Καζαντζίδη σε μια μουσική βραδιά στην πλατεία Άρεως

Στην πλατεία Άρεως της Τρίπολης πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο του Στέλιου Καζαντζίδη. Η βραδιά περιελάμβανε ερμηνείες γνωστών λαϊκών τραγουδιών από το ρεπερτόριο του καλλιτέχνη, οι οποίες παρουσιάστηκαν από τοπικά μουσικά σχήματα και ερμηνευτές της περιοχής. Η εκδήλωση συγκέν

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης